Swift verliest met minimaal verschil van De Foresters

Swift heeft haar laatste duel in de poulefase van de districtsbeker met 0-1 verloren. De Amsterdammers waren al geplaatst voor de volgende ronde en traden tegen De Foresters aan zonder enkele vaste waarden. Dankzij een fraaie treffer in de tweede helft verloor Swift het duel op het Olympiaplein uiteindelijk met 0-1.

Swift kent een uitstekende voorbereiding. Zo versloeg het elftal van de nieuwe coach Marc Evers enkele sterke tegenstanders in oefenduels en kroonde Swift zich vorige week tot kampioen van Amsterdam. In de beker werden OFC en Volendam verslagen waardoor plaatsing voor de knock-out ronde al na twee wedstrijden was gerealiseerd.

IMG_8483 (Medium)

De openingsfase in het duel tegen De Foresters was redelijk gelijkwaardig. Na twintig minuten werd Swift sterker en kreeg het enkele fraaie kansen. Maar Jorik Hollewand en Tim Steij wisten de mogelijkheden niet te verzilveren waardoor het 0-0 bleef. De gasten uit Heiloo waren vlak voor rust dichtbij een treffer, Swift-doelman Siewerd Teerink voorkwam echter dat de thuisploeg op achterstand kwam.

IMG_7468 (Medium)

Na rust gebeurde er lange tijd niets noemenswaardig op het Olympiaplein. Twintig minuten voor tijd kreeg Swift een vrije trap op ongeveer 25 meter van het vijandelijke doel. Max van Wakeren ging achter de bal staan en zag zijn fraaie poging tegen de binnenkant van de paal eindigen. Amper een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Na een fraaie passeerbeweging ontving Jesper Hut de bal en schoot hij in de lange hoek knap raak. Swift probeerde in de slotfase wel een slotoffensief op poten te zetten maar kwam niet verder dan enkele halve kansen. Na 90 minuten floot scheidsrechter Leijdekker voor het laatst en leed Swift de eerste nederlaag in het nieuwe seizoen.