avv Swift

Swift verliest na kansenregen nipt van DETO

AVV Swift heeft een ongelukkige nederlaag geleden tegen DETO. In de uitwedstrijd lukte het de ploeg van Martin de Groot niet om het overwicht in een overwinning om te zitten. Het ging zelfs met 1-0 onderuit.

De Amsterdammers kregen al vroeg in de wedstrijd een klap te verwerken. Ferdi ter Avest wist namelijk na vijf minuten de openingstreffer te maken. Het zorgde ervoor dat de verdediging van DETO verder ging inzakken, terwijl Swift nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Voor rust kreeg Swift meerdere grote kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar het lukte niet om een treffer te maken.

In de tweede helft moest Swift steeds meer komen, alleen bleef het problemen houden met scoren. Tien minuten voor tijd kreeg Swift nog wat meer hoop toen Hans Matti met een rode kaart van het veld af moest, waardoor het tegen tien man kwam te spelen. Ook die omsingeling wist DETO echter te overleven. Daardoor moest Swift met een kleine nederlaag naar huis terugkeren.

“Dit is een patroon dat we bij Swift al vaker zagen terugkeren”, zo merkt hoofdtrainer De Groot na afloop op. “Waar we vandaag weer goed voetbal lieten zien, hebben we veel moeite om te scoren. Daardoor komen we in de problemen en moeten we een nederlaag incasseren. Dat is enorm balen.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)