Home / slideshow / Swift verliest tegen Buitenpost opnieuw punten
avv Swift

Swift verliest tegen Buitenpost opnieuw punten

Swift wist zaterdagmiddag voor de derde keer op een rij niet te winnen. Na een gelijkspel tegen SDC Putten en verliespartij tegen Urk verloren de Amsterdammers ditmaal van Buitenpost.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg direct een aantal goede mogelijkheden. Het leek daarom een kwestie van tijd voordat Swift op voorsprong zou komen, maar dat bleek niet zo simpel te zijn als gedacht. Wederom lieten de middenvelder en aanvallers van Swift na om een doelpunt te maken, waardoor de ploeg van Martin de Groot met een 0-0 stand de rust in ging.

In de tweede helft hoopte de Amsterdamse vereniging alsnog de overwinning te grijpen. Wederom ging de gastheer druk op jacht naar de winnende treffer, maar keer op keer gingen de pogingen mis. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. De bal kwam na een lange pass voor de voeten van Max Huiskamp die wel raad wist met de mogelijkheid: 0-1. Swift wist de achterstand vervolgens niet meer om te draaien.

Dohan Karacaer, de assistent van De Groot, zag dat het probleem wederom het afmaken van de kansen was. “We kregen vandaag een lesje in effectiviteit”, zo reageerde hij. “Als je kijkt naar de kansen die we kregen, dan moeten we daar minimaal een of twee van maken. Dat doen we echter niet. Ik weet alleen zeker dat onze selectie sterk genoeg is om een periode mee te doen. De jongens trainen elke week voor de volle honderd procent, dus het moet goed komen.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)