Swift verslaat ARC en is nog één zege verwijderd van titel

In de zaterdag eerste klasse B heeft koploper Swift geen fout gemaakt. De Amsterdammers wisten op het Olympiaplein zonder problemen met 3-0 van ARC te winnen. Doordat concurrent Sporltlust’46 ook won blijft de voorsprong van Swift een punt. Komend weekend speelt Swift de kampioenswedstrijd op bezoek bij Nootdorp en volstaat een zege voor de titel.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Swift kwam binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Nik Gabel en Stef Leliveld. De Amsterdammers waren in het eerste kwartier oppermachtig en gaven de bezoekers uit Aplhen aan den Rijn geen enkele kans. Na 20 minuten kwamen de gasten wat beter in het duel was het een meer gelijkwaardigere strijd. Maar echt dicht bij een aansluitingstreffer kwam ARC niet. Met een 2-0 stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

20150502_154555

Na de onderbreking was het duel direct beslist. Door een fraaie actie op het middenveld kon Tijs Boeting alleen op doel af en schoot hij simpel raak: 3-0. Swift kreeg in de tweede helft voldoende grote kansen om de score verder op te voeren. Leliveld, Tobias Kuyvenhoven en Jaap Smeeing hadden hun vizier echter niet op scherp staan. Tien minuten voor tijd ontving Swift nog een rode kaart. Lars van den Berg greep een doorgebroken speler vast en kon inrukken. Maar ARC wist niet meer gevaarlijk te worden waardoor Swift zonder problemen het einde haalde.

Doordat Sportlust´46 in een spectaculair duel met 5-4 van HBOK won valt de beslissing komend weekend. Swift gaat op bezoek bij Nootdorp en is bij winst kampioen van de eerste klasse B. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.