Bas Buimer scoort de 1-0

Swift verslaat Barneveld en gaat aan kop

Na de verliespartij van vorige week in de uitwedstrijd tegen vv Eemdijk, heeft de technische staf de voetbalzaken van die wedstrijd en het vervolg daarop deze week, tijdens de trainingen deze week, goed met de spelers besproken.

Swift begon voortvarend aan de wedstrijd tegen SDV Barneveld en in de 6e minuut was het na een corner al bijna raak. Het schot werd geblokt en de brilstand bleef nog staan. Een minuut daarna werd een aanval van Swift wederom op het doel van Barneveld gericht en het schot op doel gevuurd door Carlos Groen, 1-0. De goal werd echter door de arbiter afgekeurd. In de 17e minuut een aanval van Fidel Yilmaz, zijn poging ging echter net voorlangs het doel van Barneveld, ook dit had de 1-0 kunnen betekenen. En weer een minuut later kon Carlos Groen alleen op de keeper van Barneveld af gaan. Groen kon helaas niet de rust bewaren en zijn poging werd gestopt door de keeper, dit had niet alleen de 1-0 kunnen, maar ook wel moeten zijn.

De 20e minuut weer een kans voor Swift, vanuit een corner. De voorzet belandde op het hoofd van Bas Buimer, maar ook hij kon niet tot scoren komen en kopte de bal naast. Even daarna een mooie aanval van opnieuw Fidel Yilmaz, zijn voorzet kwam echter niet aan waar hij wilde en werd slechts een corner. In de 33e minuut een ingreep van Rik Breemhaar, hetgeen hem op ‘geel’ kwam te staan. Een vrije trap voor SDV Barneveld op circa 25 meter, recht voor en van ons doel. De bal werd door Swift geblokt en verdween in tweede instantie ver over het doel, zelfs bijna over de ballenvanger. In de 42e minuut wederom een mooie Swift aanval en een schot van Fidel Yilmaz op de goal van SDV Barneveld. Net als 2 weken geleden tegen sc Genemuiden had Yilmaz geen geluk, ook nu weer belandde de bal op de pal en ketste weer het veld in. Zoveel kansen in de eerste helft en wel zeker 6 doelrijpe pogingen, maar het lukte Swift maar niet om te scoren.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld en in de 52e minuut, na een mooie assist van Rik Breemhaar op de geheel op rechts vrij staande Bas Buimer, kon Buimer meters maken en de 16 inlopen. De aanvaller plaatste de bal uitgemeten links van de keeper en onhoudbaar, eindelijk de 1-0. In de 67e minuut een fraaie, snelle combinatie van Swift, via Samu Siemens naar Fidel Yilmaz, weer terug naar Siemens en afgemaakt door Carlos Groen; 2-0. Even, in de 79e minuut kwam SDV Barneveld nog in de buurt van de 2-1, maar Reno van der Meer redde op fantastische wijze en ook de rebound pareerde hij goed. Het bleek achteraf het enige wapenfeit van SDV Barneveld in deze wedstrijd. In de 81e minuut weer een mooie Swift-combinatie, via Daan Driever, naar Floris Burgers en via Groen naar Bas Maljaars, die zeker zeer verdienstelijk de eerste keer zijn 90 minuten mocht maken, en hij maakte op een simpele en koele wijze de 3-0.

Dankzij de zege gaat Swift nu aan kop in de Vierde Divisie Zaterdag B. Komende zaterdag wacht de eerste Amsterdamse derby, een bezoek aan WV-HEDW. Bekijk hier de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B