Home / slideshow / Swift verslaat De Dijk in Amsterdamse derby met 2-1
Swift - De Dijk

Swift verslaat De Dijk in Amsterdamse derby met 2-1

Swift boekte zaterdagmiddag een nipte overwinning op ASV De Dijk. Beide ploegen zetten een 2-1 eindstand op het scorebord.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en creëerde direct de eerste kans via Mex Bakker. De aanvaller kreeg een lage voorzet in zijn richting, maar slaagde er net niet in om een voet achter de bal te zetten. Kort daarna kwam Swift alsnog op een voorsprong te staan. Noa Benninga trapte de bal bij een corner op een perfecte hoogte voor Fidel Yilmaz die uitsluitend met zijn hoofd ertegenaan hoefde te lopen: 1-0.

De Dijk moest na de treffer komen, maar slaagde er niet in om grip op de tegenstander te krijgen. Swift ging ondertussen vrolijk door met aanvallen en creëerde de ene kans na de andere. Bakker schoot recht in de handen van de keeper, Yilmaz werkte de bal naast en Carlos Groen kreeg het alleen voor de keeper niet voor elkaar om de bal binnen te werken. Het was daarom een wonder dat beide ploegen met een 1-0 stand de rust ingingen.

Na de rust kwamen de bezoekers een stuk beter voor de dag. Waar Swift in de eerste drie kwartier de rust had om de tegenstander vast te zetten, drukte De Dijk hen steeds verder achteruit. De Dijk had dan wel het betere veldspel, maar grote kansen op de gelijkmaker kreeg het niet. Aan de andere kant van het veld kreeg Daan Sutorius twee kleine mogelijkheden, maar die wist hij niet te verzilveren.

Aan het einde van het duel leek Swift de wedstrijd op slot te gooien. Groen maakte namelijk de tweede treffer en leek de gastheer aan een overwinning te helpen. Kort daarna lukte het De Dijk echter om de aansluitingstreffer te maken. Abraham Misehouy schoot de bal binnen, waarna een slotoffensief volgde voor De Dijk. De club kwam nog een aantal keer zeer gevaarlijk in het strafschopgebied van de tegenstander, maar kon niet voorkomen dat het met een 2-1 nederlaag naar huis ging.

Dohan Karacaer, die de afwezige Martin de Groot verving, vond de overwinning verdiend. “We hebben vandaag hard gewerkt en een mooie wedstrijd neergezet”, zo liet hij weten. “In de eerste helft hadden we de controle, waardoor we meer treffers hadden kunnen maken. Na rust was het allemaal wat lastiger, maar herstelden we ons goed. Met het eindresultaat kunnen we de komende weken verder.”

De Dijk-trainer André Teuling zag een lastige wedstrijd voor zijn ploeg. “We beschikken over een jonge groep, waardoor veel spelers dit soort duels nog niet hebben meegemaakt”, oordeelde hij. “Ik vond dat we in de eerste helft teveel ontzag hadden voor onze tegenstander. Dat is echter een stukje ervaring. Na rust lukte het ons om te herstellen. Het is jammer dat we na afloop met lege handen staan.”

Bekijk hier de uitslagen en stand in Hoofdklasse B

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)