Swift verslaat Geinburgia na vroege achterstand

In de zondag vierde klasse F heeft Swift zonder al te veel problemen van Geinburgia gewonnen. De Amsterdammers bogen een vroege achterstand om en versloegen het elftal uit Driemond met 4-1. Door de zege blijft Swift kansrijk voor een plek in de nacompetitie, Geinburgia zal snel punten moeten pakken om niet af te dalen naar de vijfde klasse.

De wedstrijd begon nog goed voor de bezoekers. Geoffrey van Vliet speelde Paul Beckman aan en de middenvelder schoot de bal vanaf 18 meter hard en laag tegen de touwen. Na de 0-1 drong Swift aan en duurde het niet lang voor de gelijkmaker op het scorebord stond. Een voorzet van Laurens van Beek werd door Daan Wessels raak gekopt: 1-1. Rond de dertigste minuut wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Floor Havermans kopte een hoge bal terug vanaf de achterlijn waarna Yoeri Nanov het laatste zetje gaf. Met een 2-1 stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Swift - Geinburgia

Na de pauze bleef Geinburgia lange tijd in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Swift besliste het duel uiteindelijk in de slotfase. Een kwartier voor tijd sneed Luuk van Disseldorp het strafschopgebied binnen en schoot hij met links in de verre hoek. Niet veel later maakte Van Disseldorp zijn tweede treffer van de middag waardoor Swift op een 4-1 voorsprong kwam. Geinburgia kon zich in de slotfase niet beheersen en ontving nog twee rode kaarten na aanmerkingen op de leiding. Gescoord werd er niet meer en dus eindigde het duel in een 4-1 zege voor Swift.

Swift - Geinburgia

Geinburgia blijf na de nederlaag met tien punten op de dertiende plek staan, een positie die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Swift staat zesde met 33 punten. Komende week speelt het elftal van Johan van Wort de inhaalduels tegen DIOS (donderdagavond) en Ankaraspor (Tweede Paasdag).

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)