Swift verslaat GHC en kan zich gaan opmaken voor nacompetitie

In Amsterdam-Zuid heeft Swift een belangrijke overwinning behaald. Tegen GHC was het elftal van Kees Oostermeijer de bovenliggende partij, toch duurde het tot de 89ste minuut voordat de verlossende 1-0 viel. Met een voorsprong van elf punten kan Swift nacompetitievoetbal bijna niet meer ontgaan.

Swift had in de eerste helft moeite met de bezoekers. GHC bleek een stugge ploeg te zijn met veel fysieke kracht. De thuisploeg had het meeste balbezit en kreeg drie grote kansen, zonder resultaat. De bezoekers kwamen er in de eerste 45 minuten twee keer uit, ook zij wisten niet te scoren.

Oostermeijer

Swift veranderde niks in de pauze en besloot om in de tweede helft op dezelfde voet verder te gaan. GHC leek tevreden met een punt en was voornamelijk bezig met verdedigen en tijdrekken. De thuisploeg was in de tweede helft de bovenliggende partij en kreeg wat kleine kansjes. De bezoekers kwamen er in de tweede helft nog maar één keer gevaarlijk uit, gescoord werd er niet. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen totdat Marcel van Aken in de 89ste minuut over links opkwam en een voorzet richting Tijs Boeting gaf. De invaller werd nog reglementair van scoren afgehouden, de ingreep op Floris Reurts kon volgens de scheidsrechter niet door de beugel. Hevige protesten van GHC waren het gevolg, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en bleef bij zijn beslissing.

8.Swift speler neegehaald 1
Foto Jeroen de Kock: Overtreding op Floris Reurts in het strafschopgebied
9.Swift speler neegehaald 2
Foto Jeroen de Kock: Floris Reurs is zojuist neergehaald in het strafschopgebied
10.Scheidsrechter geeft penalty
Foto Jeroen de Kock: De scheidsrechter legt de bal op de stip.

De strafschop werd door Tobias Kuivenhoven onberispelijk tegen het net geschoten en zorgde voor de late 1-0 voorsprong. Niet veel later floot de leidsman af en won Swift het duel met minimaal verschil.

13.Benutte penalty Swift
Foto Jeroen de Kock: Hasse Bosboom omhelst Tobias Kuivenhoven na de 1-0

Door de zege is Swift voor 99 procent zeker van nacompetitievoetbal. De voorsprong op nummer vier bedraagt, met nog maar vier duels te gaan, 11 punten. Swift trainer Oostermeijer is vanzelfsprekend een blij man. Oostermeijer: “ We hebben sterk gespeeld en uiteindelijk een verdiende overwinning behaald. Na afloop hebben we een bescheiden feestje gevierd. Met elf punten voorsprong moet het wel heel raar lopen willen we geen nacompetitie halen.”

Foto’s: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB