Swift verslaat Nootdorp, heldenrol voor doelman Teerink

In Amsterdam-Zuid heeft Swift een benauwde zege behaald. De Amsterdammers versloegen Nootdorp met 2-1 dankzij twee doelpunten van Jaap Smeeing. Swift-doelman Sieuwerd Teerink werd de held van de middag door in blessuretijd een strafschop te keren.

De wedstrijd begon vol spektakel en met twee snelle doelpunten. De thuisploeg kwam als eerste op voorsprong. Jaap Smeeing was de doelpuntenmaker en zorgde in de tweede minuut voor de snelle 1-0. Maar het elftal van Kees Oostermeijer kon niet lang genieten van de voorsprong. In de zesde minuut lag de gelijkmaker al achter doelman Sieuwerd Teerink. De treffer werd gemaakt door Roger Kokee en was van grote schoonheid. Met een fraaie beweging liet Kokee doelman Teerink kansloos waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen.

JBE_0684

In het resterende gedeelte van de eerste helft waren de beide ploegen  aan elkaar gewaagd. Nootdorp en Swift kregen wat kansjes maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Met een 1-1 stand werd de rust bereikt. Na de onderbreking was Swift de iets sterkere ploeg op het Olympiaplein. De Amsterdammers kregen ook wat kansen maar waren geregeld ook slordig op het middenveld. Toch kwam Swift een kwartier voor tijd voor de tweede maal op voorsprong, opnieuw was Smeeing de doelpuntenmaker.

JBE_0685

Na de 2-1 zette Nootdorp aan voor een slotoffensief, uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Desondanks waren de gasten dichtbij de gelijkmaker. Een vrije trap van de bezoekers vloog richting de kruising, doelman Teerink redde echter zeer bekwaam. Nootdorp leek in blessuretijd alsnog met een punt richting Zuid-Holland te vertrekken. Na een overtreding van Swift in het eigen strafschopgebied mochten de bezoekers vanaf elf meter aanleggen. Mike Hollenberg ging achter de bal staan maar zag zijn inzet prachtig gekeerd worden door doelman Teerink. Niet veel later floot de leidsman af en behaalde Swift een benauwde maar zeer welkome zege.

JBE_0776

De Amsterdammers hebben door de zege 20 punten en bezetten de vierde plek in de eerste klasse B. De achterstand op koploper Deltasport bedraagt zeven punten. Volgend weekend gaat Swift op bezoek bij ARC. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

JBE_0676
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)