Swift verslaat Sporting Martinus in topper

In de zondag derde klasse C stond dit weekend de topper tussen Swift en Sporting Martinus op het programma. Op Sportpark Olympiaplein ging de thuisploeg er met de winst vandoor, hierdoor gaat Swift nu alleen aan kop.

Bekijk hier de uitslagen, standen en het programma in Zondag 3c

In de vorige speelronde versloeg Swift mede-koploper Abcoude met 3-4, ook Sporting Martinus kon drie punten bijschreven. De club hield niets van ’s Gravenland heel en won met 9-0. Ook tegen Swift schoot Sporting Martinus fel uit de startblokken, al resulteerde dat niet echt in grote kansen. Swift kreeg vervolgens meer vat op de wedstrijd waarbij met name de linksbuiten gevaarlijk was. Na een minuut of tien ontvouwde zich de eerste gelegenheid voor de thuisploeg: vanaf de linkerkant werd naar binnen gekapt en Niels Wuhtrich werd onder vuur genomen. De bal verdween echter boven het houtwerk in het achtergelegen hekwerk.

Daarna waren de mogelijkheden weer voor Sporting Martinus, waarbij Tiago dos Santos de beste mogelijkheid kreeg. Zijn schot werd echter gekraakt. Kansen over en weer, want de volgende kans was weer voor Swift. Een bal door het centrum stuiterde venijnig en bezorgde Swift een goede mogelijkheid. Met kunst en vliegwerk kon Siem Klok echter opruimen. Na ruim een halfuur kwam Siwft wel op voorsprong. Een strakke voorzet vanaf rechts werd na een scrimmage binnen gewerkt. Drie minuten later lag ook de 2-0 al in het net. Een vrije trap werd in de linkerbenedenhoek gemikt. Wuhtrich zat er met de hand nog aan, maar in de rebound was het raak. Sporting Martinus wilde nog voor rust wat terug doen, maar Jeffrey Riemslag wist met zijn voorzetten vanaf links zijn ploeggenoten niet te bereiken.

Na rust ging Sporting Martinus door in een poging de aansluitingstreffer te maken, maar Swift verdedigde georganiseerd en hield stand. Daardoor gaat Swift nu aan kop met een voorsprong van 3 punten. De ploeg van Bart Woldberg pakte eerder ook al verrassend de periodetitel. “We leven een beetje boven onze stand, maar we genieten er volop van”, aldus Woldberg.