Swift verslaat tiental Nautilus in doelpuntrijk duel

In Amstelveen heeft Swift laagvlieger Nautilus verslagen. Nadat de thuisclub in de twintigste minuut met tien man verder moest leek het voor Swift een simpele middag te worden. Door slordig spel van het elftal van Johan van Wort bleef het lang spannend. Swift-invaller Jens Kimmel zorgde er voor dat de bezoekers de drie punten toch mee naar Amsterdam-Zuid namen, het duel in 4F eindigde uiteindelijk in 3-5.

Swift begon sterk aan het duel en kreeg al snel een aantal prima mogelijkheden. Laurens van Beek had zijn vizier in de beginfase echter nog niet op scherp staan en dus bleef het 0-0. Nautilus kreeg de eerste mogelijkheid na een kwartier waarbij Omar Oukoums op doelman Isca Palladino stuitte. In de twintigste minuut ontfutselde Floor Havermans Joe Trompert de bal en kon hij alleen richting doel. De topscorer van Nautilus greep aan de noodrem en mocht gaan douchen. Een aantal minuten later kwam het tiental van Nautilus verassend op voorsprong. Na een verkeerde inspeelpass van Swift schoot Oukoums raak en zorgde hij zo voor de 1-0 tussenstand. Het antwoord van Swift liet niet lang op zicht wachten. Van Beek ging alleen op doelman Niels Wutrich af en schoof de gelijkmaker beheerst binnen.

image

In de tweede helft duurde het een kwartier voordat er weer wat gebeurde aan de Sportlaan. Van Beek liep met bal de zestien in maar zijn lage inzet belandde aan de verkeerde kant van de paal. De aanvaller liep bij deze actie een blessure op en werd vervangen door Jens Kimmel. Dit bleek een gouden wissel te zijn.

Twintig minuten voor tijd werd een voorzet van Kimmel door Nautilus in het eigen doel gewerkt en stond het 1-2. Nautilus kwam een minuut later alweer op gelijke hoogte nadat Swift stond te slapen en Tobias Wenk fraai met het hoofd afrondde. De bezoekers speelden slordig en kende veel moeite met het tiental van Nautilus. Toch kwam Swift wederom op voorsprong. Een voorzet werd fraai door Kimmel via de onderkant van de lat binnen gekopt. Na deze treffer was het verzet van Nautilus gebroken en liepen de gasten via Daan Wessels en wederom invaller Kimmel uit na 2-5. Doordat de achterhoede van Swift ook in de laatste minuut niet scherp was kon Wenk zijn tweede treffer van de middag maken en zorgde hij zo voor de 3-5 einduitslag.

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.