Swift verspeelt punten en ziet koploper Odin’59 uitlopen

Swift is gezakt naar de derde plaats van de ranglijst. De ploeg van trainer Mark Evers wist zaterdag de topper in de hoofdklasse A niet te winnen. In eigen huis hielden de Amsterdammers Eemdijk op 1-1. “Het is het vijfde duel dat wij terugkomen van een achterstand, dat is ook een kwaliteit”, aldus Evers.

De formatie van Evers begon goed aan de topper met de nummer vier van de competitie. De voetballers uit Zuid kregen binnen twintig minuten twee grote mogelijkheden. Fabian Munsterman kreeg de eerste kans. De nummer tien van Swift schoot vanaf de rand van het strafschop gebied over. Kort daarna kreeg Hasse Bosboom een nog grotere mogelijkheid, maar vanaf een meter wist hij net niet te laten bollen.

Het bleek een dure misser. In de 23ste minuut kwamen de gasten uit de counter op een 0-1 voorsprong. Argjend Selimi passeerde Swift-doelman Sieuwerd Teerink met en lage schuiver. “De voorsprong van Eemdijk was onverdiend”, vervolgde Evers. “We waren sterker. De tegengoal is geen fout van mijn doelman. Hij had misschien eerder uit kunnen komen, maar het ging voorin al mis bij de coaching.”

Wakeren schiet namens Swift de 1-1 binnen.
Wakeren schiet namens Swift de 1-1 binnen.

Swift was echter niet van slag door de tegentreffer. Max van Wakeren trok nog voor de theepauze de stand gelijk. De aanvaller van Swift schoot raak uit een vrije trap. Hij had wel wat geluk nodig. “Zijn schot werd van richting veranderd. Daarnaast was de vrije trap makkelijk gegeven”, zag Evers.

In het restant van het duel gingen beide ploegen tevergeefs op jacht naar het winnende doelpunt. Chelton Linger was namens de Amsterdammers twee keer dicht bij een treffer. Zijn poging in de 66ste minuut stierf in schoonheid. De spits omspeelde op fraaie wijze drie man, maar verslikte zich in de uitkomende Gerben Ruizendaal. De sluitpost van de gasten maakte zijn doel goed klein. “Het duel was redelijk in evenwicht. Met de 1-1 kan ik wel leven, want ook Eemdijk kreeg nog een drietal goede kansen op een tweede treffer.”

Charlton Linger was een keer heel dicht bij een treffer, maar tot scoren kwam hij niet.
Charlton Linger was een keer heel dicht bij een treffer, maar tot scoren kwam hij niet.

Doordat de formatie uit Spakenburg niet meer scoorde, is een imponerende reeks van Swift nog steeds niet ten einde. De promovendus verloor in maart 2013 voor het laatst een competitieduel in eigen huis. Destijds was Roda’46 met 2-3 te sterk.

Foto Paul Stoeltie

Komende week treffen de Amsterdammers Odin’59. De koploper heeft vijf punten meer heeft verzameld dan numer drie Swift.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)