Swift verspeelt tegen Sportlust’46 zege in blessuretijd

Swift heeft in de eerste klasse B een zeker lijkende zege uit handen gegeven. De Amsterdammers kwamen tegen Sportlust vlak voor rust op 0-1 en hielden lang stand. In de 91ste minuut kreeg Swift toch de gelijkmaker te verwerken waardoor de topper in 1-1 eindigde. Omdat Deltasport ook gelijk speelde blijft de achterstand op de koploper twee punten. Deltasport heeft echter wel één duel minder gespeeld.

Het was vandaag Super Saturday in de eerste klasse B. Naast de topper tussen Swift en Sportlust moest koploper Deltasport op bezoek bij nummer vier Haaglandia. Met een voor Swift gunstig resultaat van beide duels zouden de Amsterdammers de koppositie overnemen.

In het eerste bedrijf was er een licht overwicht voor de gastheren uit Woerden. Desondanks was Swift als eerste heel dicht bij de openingstreffer. Na een goede actie aan de linkerkant van Jaap Smeeing belandde de bal tegen de paal. Vlak voor de thee kwamen de Amsterdammers alsnog via diezelfde Smeeing op voorsprong. Met een 0-1 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft deed Sportlust natuurlijk van alles om naast Swift te komen. Maar het elftal van Kees Oostermeijer hield lang stand. De thuisploeg probeerde met drie wissels het tij te keren en slaagde hier uiteindelijk in. Nadat Maarten Cielemans acht minuten voor tijd binnen de lijnen kwam schoot hij in de 91ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen. Niet veel later floot de leidsman voor het laatst waardoor de kraker uit de eerste klasse B in 1-1 eindigde.

Volgende week speelt Swift thuis tegen laagvlieger Voorschoten. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag eerste klasse B.