Swift verspeelt tegen Valken’68 twee dure punten in slotminuut

In de zaterdag eerste klasse B heeft Swift al voor de vijfde keer dit seizoen gelijk gespeeld. En dat staat gelijk aan tien verliespunten. Tegen Valken’68 was het helemaal zuur voor de ploeg van Kees Oostermeijer. De thuisclub scoorde in de blessuretijd de gelijkmaker (1-1).

Dick van der Toorn kopte in de extra tijd de gelijkmaker binnen. De trainer van Valken, die zijn ploeg de laatste twee wedstrijden zag verliezen, sprak na afloop van een ‘gewonnen punt’. Wendt sprak zelfs van een ‘gouden punt’. Swift-trainer Kees Oostermeijer kan dan ook niet anders concluderen dat zijn team twee duren punten heeft weggegeven.

Oostermeijer: “ We komen een kwartier voor tijd verdiend op een 0-1 voorsprong (doelpunt Stef Leliveld, red.) en daarna verzuimen we het gewoon om het af te maken.”

Swift speelde al voor de vijfde keer gelijk dit seizoen, dat zijn dus tien verliespunten. Oostermeijer: “ En zo zie ik het ook. Je kan best een keer verliezen, maar dit zijn te veel verliespunten. Deltasport en Sporlust steken er met kop en schouders bovenuit. Die zie ik weinig misstappen meer maken. Het is te vroeg om nu al te zeggen dat de nacompetitie het hoogst haalbare is, want het seizoen is nog lang, maar daar gaat het zo langzamerhand wel op lijken.”

Als Oostermeijer naar het scorebord kijkt is hij uiteraard niet tevreden. Toch zag hij tegen Valken voldoende lichtpuntjes. Oostermeijer: “Ons spel is gewoon goed. Daar ben ik echt tevreden over. We moeten ons alleen wel belonen. Daarnaast begin ik over een steeds completere groep te beschikken. Een paar weken geleden had ik twaalf fitte spelers. Nu zijn dat er al vijftien en binnenkort heb ik er zeventien. Dat neemt de concurrentie weer toe en dat is alleen maar goed voor iedereen. Nu kijk ik gewoon weer naar de volgende wedstrijd en moet ik hier ook niet te lang bij stil blijven staan.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)