Home / slideshow / Swift-versterking Dario Lovecchio keert terug op Nederlandse voetbalvelden
Dario Lovecchio
Dario Lovecchio is te zien met nummer 66.

Swift-versterking Dario Lovecchio keert terug op Nederlandse voetbalvelden

Dario Lovecchio keert na een kort buitenlands avontuur terug in Nederland. De 23-jarige aanvaller sluit komende zomer aan bij de selectie van Swift, waarin hij een belangrijke rol moet gaan vervullen.

De buitenspeler doorliep de jeugdopleidingen van AFC, FC Volendam, Alphense Boys en Almere City, waarna hij voor VVSB en SJC Noordwijk uitkwam. In de zomer van 2019 besloot hij de uitdaging bij Apollon Paralimniou aan te gaan. Bij de Griekse vereniging speelde hij uiteindelijk een seizoen. Hij vertrok vervolgens naar Cyprus. “Ik tekende daar een driejarig contract, maar het ging bij die club niet als gehoopt. Mede door de coronacrisis besloot ik mijn contract te ontbinden en terug te keren naar Nederland.” Hoewel Lovecchio heeft genoten van zijn avontuur in Griekenland, verwacht hij niet dat er snel nog zo een kans voorbij komt. “Ik ben een realist, waardoor ik de kans niet groot acht.” In Nederland trainde hij een tijdlang met Purmersteijn mee. “Dat was een fijne club om mezelf te bewijzen. Daar ben ik Purmersteijn dankbaar voor.”

Uiteindelijk besloot Lovecchio mede door de ligging van de vereniging voor Swift te kiezen. “Het complex ligt in de buurt van mijn werk en het restaurant van mijn vader. Bovendien vind ik Swift een prachtige vereniging om voor te spelen en kijk ik dan ook uit naar de samenwerking.” Lovecchio gaat ervanuit dat hij komend seizoen een goede kans maakt op een basisplaats. “Het is voor mij belangrijk eerst volledig wedstrijdfit te worden. Wanneer dat lukt, moet ik met doelpunten en assists een belangrijke bijdrage leveren aan onze prestaties.” De aanvaller hoopt in de toekomst in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau terecht te komen. “Het lijkt me prachtig om in de Tweede Divisie te voetballen, maar eerst moet ik maar eens goed presteren bij Swift. Ik kan niet wachten om daar komende zomer te starten.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)