Home / Hoofdklasse B zaterdag / Swift versterkt zich met oude bekende Bas Buimer
Bas Buimer - Foto: Orange Pictures

Swift versterkt zich met oude bekende Bas Buimer

Bas Buimer keert aankomend seizoen terug bij AVV Swift waarvoor hij in het seizoen 2016/2017 ook al eens speelde. De middenvelder annex aanvaller komt over van Eemdijk, de koploper in de Hoofdklasse.

Buimer heeft goede herinneringen overgehouden aan het jaar dat hij in de clubkleuren van Swift speelde. Niet alleen behaalden de Amsterdammers sportief mooie resultaten en werd Buimer topscorer van de Hoofdklasse, ook genoot hij op sociaal en maatschappelijk vlak van zijn periode bij de vereniging. “Wat dat betreft heb ik deze club in mijn hart gesloten”, stelt Buimer. “Ik heb jaren later nog altijd goede contacten met spelers en vrijwilligers. Hen heb ik altijd beloofd dat ik ooit zou terugkeren naar Swift en die tijd is nu gekomen.”

Na zijn eerste periode bij Swift vertrok hij naar FC Lisse. Toen hij daar na twee seizoenen vertrok, liet Swift al haar interesse in hem blijken. Buimer vond het destijds echter nog te vroeg om toe te happen. “Het was gevoelsmatig simpelweg niet het moment. Ik had het gevoel dat de verwachtingen op dat moment hoog zouden zijn, waardoor ik ervoor koos om nog niet naar Swift te gaan. Mijn goede vriend Fidel Yilmaz vroeg echter bijna elke maand wanneer ik zou terugkeren. Die knoop was dit jaar snel doorgehakt.”

Het had echter weinig gescheeld of Buimer was helemaal niet meer op het voetbalveld te zien. Hij koos er namelijk voor om een tijdje te stoppen met voetballen. “Ik had door de coronastops niet meer de motivatie om door te gaan. Het stoppen gaf me veel rust in mijn hoofd, maar ik begon het voetbal te missen. Daarom besloot ik terug te keren bij Eemdijk.” De periode waarin hij stopte, was voor Buimer leerzaam. “Ik ben nóg meer gaan inzien dat ik voetbal voor mijn plezier. Daarnaast leg ik minder druk op mezelf.”

Aankomend seizoen staat voor hem een nieuwe uitdaging bij Swift te wachten. Buimer hoopt een belangrijke bijdrage te leveren aan de prestaties van de club. “Ik denk dat ik nog altijd tot de top van de Hoofdklasse behoor. Bovendien pas ik me vrij gemakkelijk aan situaties aan, waardoor ik me niet druk maak over mijn rol bij Swift. Ik heb er veel zin in om bij Swift aan de slag te gaan, al is het voor mij eerst prioriteit om Eemdijk goed achter te laten.”

Tekst: Jordi Smit

Foto: Orange Pictures

Send this to a friend