Swift verzekert zich bij DFS van lijfsbehoud

Voor het eerst sinds 16 maart heeft Swift weer een wedstrijd winnend afgesloten. Dat deed de ploeg van de vertrekkende trainer Bart Logchies precies op het moment dat het moest. Door een 1-4 zege op bezoek bij nummer voorlaatst DFS zijn de Amsterdammers zeker van een langer verblijf in de zaterdag Hoofdklasse.

Met slechts twee punten uit de laatste zeven duels was er behoorlijk wat druk komen te staan op de laatste wedstrijd, in Opheusden. Een vroege openingstreffer van Remy Raterink maakte het er daarom niet makkelijker op voor Swift. Bij een gelijkspel of nederlaag moest er immers naar de concurrentie gekeken worden. Toch stelden de bezoekers ruim op tijd orde op zaken. Twee treffers vlak achter elkaar, van Fidel Yilmaz en Donny van de Pol, zorgden ervoor dat de achterstand werd omgebogen in een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.

Swift was voetballend een stuk beter dan de thuisploeg en kon vrij simpel uitlopen naar een ruime overwinning. Dankzij goals van clubtopscorer Carlos Groen en Ron Rosenhart werd de eindstand uiteindelijk op 1-4 bepaald. Omdat de concurrenten punten lieten liggen, klommen de Amsterdammers op de slotdag zelfs naar de tiende plek. Op die positie eindigde Swift vorig seizoen ook.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag Hoofdklasse.

Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)