avv Swift

Swift verzuimt subtop onder druk te zetten door nederlaag tegen Alphense Boys

Swift heeft zaterdagmiddag op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden. Alphense boys vierde zijn eerste overwinning van het seizoen, uitgerekend in Amsterdam.

Een zware voetbalweek werd zaterdagmiddag met 0-1 nederlaag afgesloten. Na het gelijke spel in de stadsderby tegen Ajax, moest Swift afgelopen dinsdag voor de KNVB-districtsbeker aantreden tegen eerste klasser RODA’46. Ternauwernood werd een nederlaag voorkomen, door de strafschoppen na een 2-2 eindstand beter te nemen (5-4).

Rood

Swift kon tegen Alphense Boys moeilijk momenten vinden om druk te zetten op het jonge en gretige team. Dat de thuisploeg spelers misten, is van alle dagen. Toch kregen de Amsterdammers mogelijkheden, maar in de afronding faalde het oog in oog met voormalig JOS-doelman Edwin Sudibyo. Na een ongelukkige overtreding, op slag van rust van Teun van Zweden, onstond een onschuldige duwpartij, waar scheidsrechter Kuijntjes een rode kaart trok voor Swift-speler Van Zweden. Jimmy Simons zag dat voorval met lede ogen aan. ,,Er gebeurde eigenlijk niets spannends, ik zag een duw tegen de borst. Hij (Teun, red.) moet dat gewoon niet zo doen.”

Domper

Het toch al gehavende Swift moest de gehele tweede helft zien te doorstaan met tien tegen elf. ,,We vonden dat we eigenlijk met tien spelers ook nog kans maakten”, wist Simons. Dat Lekan Onasanya kort na rust de 0-1 wist te maken was een zoveelste domper. ,,Wij doken onder de voorzet door, weer ongelukkig. Vanaf dat moment moesten wij de wedstrijd wel naar ons toetrekken. Het was niet altijd goed, we gingen ook opportuun spelen. We kregen enkele dotten van kansen en in de allerlaatste fase nog een heel grote kans.”

Positieve dingen

,,We waren beducht voor deze wedstrijd”, vervolgd Simons. ,,We wisten dat we aan de bak moesten. Tegen Ajax lukte het wel, tegen deze tegenstander even niet. We hebben een smalle groep en drie wedstrijden in acht dagen is teveel, gezien de weinige mogelijkheden. Op basis van de ranglijst hadden we moeten winnen, maar niet op basis van deze week. Het is nu uithuilen en de positieve dingen zien terug te vinden. Het tekent ook ons seizoen, met veel pieken maar ook dalen. Wij kunnen verrassen en laten we daar voor gaan als we volgende week weer wat completer zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde divisie A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)