Swift via nacompetitie eindelijk Hoofdklasser na gelijkspel bij Kloetinge

Swift is er eindelijk in geslaagd om een plek in de Hoofdklasse te bemachtigen. Na twee mislukte pogingen in de voorgaande twee seizoenen en het mislopen van het kampioenschap dit jaar had de ploeg van scheidend trainer Oostermeijer genoeg aan een gelijkspel bij Kloetinge. Het bleef uiteindelijk 0-0 en daardoor speelt Swift volgend seizoen alsnog in de Hoofdklasse.

Swift kende een desastreuze laatste speelronde toen de titel aan Sportlust verspeeld werd. Terwijl Swift met 0-0 gelijk speelde bij Nootdorp wist de concurrent middels een 0-2 overwinning bij HVC’10 de Amsterdamse ploeg alsnog te passeren op de ranglijst. Weer mocht Swift zich gaan opmaken voor nacompetitievoetbal, maar ditmaal wisten de mannen van Oostermeijer wat ze te wachten stond. Sliedrecht werd op het eigen sportpark Olympiaplein opzij gezet. Doordat Kloetinge maar met 0-1 won van Sliedrecht was het gelijkspel van vandaag voldoende voor een plek in de Hoofdklasse.

Swift promotie
Swift viert de promotie naar de Hoofdklasse op het veld bij Kloetinge

Het was een wedstrijd van weinig kansen en trainer Oostermeijer zag dat zijn ploeg ook niet haar beste wedstrijd van het seizoen speelde. Het deerde de oefenmeester weinig na afloop. Oostermeijer: “De ontlading na het laatste fluitsignaal was fantastisch om te zien en om mee te maken. Het was vandaag geen beste wedstrijd, eigenlijk een echte finale wedstrijd.” Oostermeijer wist wat hij van Kloetinge kon verwachten, maar was toch enigszins verrast door de spelopvatting van de thuisploeg. “Kloetinge speelde heel anders dan vorige week tegen Sliedrecht, toen wij ze bekeken hadden. Maar het stond achterin als een huis en doelman Sieuwerd Teerink was vandaag absoluut de beste man op het veld. Dat zegt misschien wel genoeg.”

Met name in de tweede helft wist Teerink zichzelf te onderscheiden met meerdere reddingen. Onder meer Mark Schuit en Yves Nyemb werden gevaarlijk met schoten van dichtbij, maar de doelman bleek niet te passeren. In de blessuretijd leek Swift via een uitbraak zichzelf nog naar een overwinning te schieten, ware het niet dat keeper Matthew Lentink aan de noodrem trok. Het was het laatste belangrijke moment van de wedstrijd en daardoor was de promotie naar de Hoofdklasse eindelijk een feit voor Swift.

Ook Oostermeijer bleef het woord eindelijk maar herhalen en zag de blijdschap bij alles en iedereen die Swift een warm hart toedraagt. “Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het zover. Na dit seizoen, en dan bedoel ik niet de wedstrijd van vandaag, is het meer dan verdiend. De enorme ontlading bij de spelers en de supporters liet dat ook zien. Het zal vannacht zeker absoluut een latertje worden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)