Home / Algemeen / Swift geeft tot vier keer toe voorsprong weg tegen DETO
avv Swift

Swift geeft tot vier keer toe voorsprong weg tegen DETO

Het duel tussen Swift en DETO is zaterdag geëindigd in 4-4. Swift kwam vier keer op voorsprong, maar gaf die voorsprong ook vier keer weer weg.

Na ruim tien minuten openden de Amsterdammers uit de counter de score via Koen Fokkema. Vlak daarna dwarrelde een voorzet van Bas Postma bijna zomaar het doel in, maar Darrin de Meza was alert en plukte de bal uit de lucht. Toch maakte Postma even later de 1-1, hij werkte de bal binnen uit een hoekschop. Meteen daarna werd het echter 2-1 via Fidel Yilmaz. Swift kreeg een goede mogelijkheid op de 3-1, maar het werd 2-2 dankzij een goal van Sten Knol. Nog voor rust werd het ook nog 3-2 dankzij Louk Dekkers, waarmee de doelpunten voor de eerste helft op waren.

In de tweede helft was Kai Wesselink al een paar keer dicht bij de 3-3 geweest, maar het was Tim Pothast die met een schitterende vrije trap voor de derde gelijkmaker zorgde. Met een uur op de klok was er nog tijd voor meer goals en DETO was daar als eerste dichtbij. Een inzet van Coplan Soumaoro werd door De Meza net voor de lijn gepakt en ook een kopbal van Tom Koelman werd net voor de lijn weggewerkt. Tien minuten voor tijd was het toch weer Swift dat op voorsprong kwam, Fokkema maakte zijn tweede van de middag. Maar het gaf die voorsprong nog een laatste keer weg, Koelman kopte vlak voor tijd de 4-4 en daarmee de laatste goal van het spektakelstuk binnen.

Swift zal zich echter snel moeten herpakken, want maandag moet het op bezoek bij HZVV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B

Send this to a friend