Swift vindt in Virgil Deen (Rijnsburgse Boys) nieuwe eerste keeper

Hoofdklasser Swift heeft in Virgil Deen een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende Joost Meendering (ODIN’59). De 22-jarige doelman komt over van Rijnsburgse Boys. Bij de tweededivisionist was hij twee seizoenen lang tweede keeper.

“Swift is een mooie club, op een goed niveau en het is belangrijk dat ik weer ga spelen. De warmte en het vertrouwen van de club gaven mij een goed gevoel”, zegt Deen. Begin dit kalenderjaar werd de sluitpost benaderd nadat hij vlak daarvoor aangaf niet in te gaan op een nieuwe aanbieding van Rijnsburgse Boys. “Ik heb er lang over nagedacht, want het is toch twee stappen terug. Puur op gevoel heb ik de keuze gemaakt.”

Deen kwam in de Bollenstreek, nadat hij medio 2017 de overstap maakte van EDO, slechts tot een handjevol wedstrijden in de Tweede Divisie. “Het gebrek aan speeltijd is tegengevallen, daar kan ik lang of kort over praten. Iedereen wil het maximale uit zichzelf halen en ik kwam naar Rijnsburg om te spelen.” Dat is ook de reden dat de Haarlemmer nu een stap terug doet naar de Hoofdklasse. “Op mijn leeftijd is het belangrijk om veel te spelen. Ik weet wat ik kan en daar moet ik in blijven geloven.”

Hij sprak al met de nieuwe trainer Martin de Groot en nieuwe keeperstrainer Rob Prevoo. “Met hem heb ik goed contact. Ik wil het maximale uit mezelf halen en me blijven ontwikkelen, ook in trainingen.” Een terugkeer in de toekomst naar de top van het amateurvoetbal sluit hij niet uit, want: “In de wedstrijden die ik heb gekeept, heb ik bewezen dat ik het niveau aankan.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)