Swift vindt met Jimmy Simons opvolger voor De Groot

Jimmy Simons gaat vanaf komende zomer aan de slag bij Swift. De oefenmeester is de opvolger van Martin de Groot die de club aan het einde van het seizoen verlaat.

Simons vertrok in februari 2020 bij FC Rijnvogels, waarna de coronaperiode uitbrak. Aangezien de wedstrijden waren afgelast en de wereld op zijn kop stond, vond hij het in die tijd allerminst vervelend dat hij zonder club zat. Toen Swift eind vorig jaar echter naar buiten kwam met het nieuws dat De Groot en de vereniging uit elkaar gingen, besloot Simons om de telefoon te pakken en de Amsterdammers te vragen of ze openstonden voor een gesprek.

Swift bleek zeker geïnteresseerd te zijn in Simons, waardoor beide partijen met elkaar om de tafel gingen. “We waren er snel uit”, vertelt de hoofdtrainer trots. Voor Simons was Swift allerminst een vreemde omgeving, want met FC Rijnvogels speelde hij meermaals tegen zijn nieuwe club. “Swift is natuurlijk een vereniging met een bijzondere uitstraling. De spelers zijn vooral tactisch goed onderlegd en de selectie bestaat uit veel jongens die ouder dan 25 jaar zijn.”

Het is voor Simons een duidelijk doel om de krachten van Swift aankomend seizoen te behouden. Tegelijkertijd wil hij als trainer een extra onderdeel aan de club toevoegen. “Het is belangrijk om met Swift leuk voetbal te spelen, maar voor mij zijn de punten uiteindelijk belangrijker dan de filosofie. Dat hangt en valt samen met een hoop aspecten, zoals de krachten van het team. Maar het mag duidelijk zijn dat we volgend seizoen weer hoog willen eindigen.”

De trainer is zeer tevreden over het team dat aanwezig is, maar verwacht de komende maanden nog wat door te selecteren. Aan de hand van de gesprekken, die de komende periode plaatsvinden, hoopt Simons voor duidelijkheid te zorgen. “We moeten ons zeker op een aantal posities versterken, maar mogen ook al trots zijn op wat er wel staat. Een groot gedeelte van de groep heeft het in zich om met Swift de volgende stap te maken en daar moeten we ons op richten.”

Simons heeft de overtuiging dat het hem met Swift gaat lukken om bij de bovenste vijf ploegen in de Hoofdklasse te kunnen voegen. “Het is heerlijk om weer een nieuwe club te hebben. Ik probeer me dan ook zo goed mogelijk voor te bereiden op mijn nieuwe uitdaging. Dat betekent dat ik onder meer met de spelers om de tafel ga zitten. Daarbij wil ik Martin allerminst tot last zijn, want hij moet in alle rust de competitie kunnen afmaken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)