Swift voor rust al klaar met Jodan Boys

Swift blijft de stijgende lijn doortrekken in de zaterdag Hoofdklasse. De ploeg van Bart Logchies was veel te sterk voor Jodan Boys en passeerde de tegenstander door een 4-0 overwinning op de ranglijst. Fidel Yilmaz was voor de tweede week op rij twee keer trefzeker.

In deze flow lijken de Amsterdammers niet zomaar te kloppen. Jodan Boys werd in de eerste helft volledig overlopen. “Bijna elke kans was een goal. We waren heel erg fel en effectief”, blikte Fidel Yilmaz terug. De spits maakte, net als vorige week tegen Spijkenisse (3-2), twee goals. Daardoor staat zijn teller nu op zeven doelpunten. “Dat werd ook wel tijd. Vaak was het net niet, maar ik ben goed teruggekomen na mijn gebroken hand. Daar ben ik echt blij om.”

Halverwege het eerste bedrijf kopte hij raak uit een voorzet van Ron Rosenhart. Enkele minuten later had Carlos Groen de marge verdubbeld. Bij de derde treffer van de bezoekers, de tweede van Yilmaz, stond de spits “toevallig op de goede plek” voor de 0-3. “De afgelopen weken stond ik er net niet, nu zat het mee”, vervolgde Yilmaz, die Jesse Dingjan nog voor de theepauze de 0-4 op het scorebord zag brengen.

Na de rust spaarde Swift de thuisploeg een grotere afstraffing. De nul houden was belangrijker. “We zijn niet meer in de problemen gekomen. We hebben het een keer zakelijk uitgespeeld.” Door de overtuigende overwinning staan de Amsterdammers nu zesde, op slechts twee punten van nummer drie Feyenoord. Bovendien wordt de periodestand aangevoerd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.