Foto Paul Stoeltie | 12 december 2015 Swift - Ajax (0-0)

Swift wacht al zeven jaar op thuiszege tegen Ajax

Zaterdag staat de derby in de hoofdklasse tussen Swift en Ajax weer op het programma. Het is de negende keer deze eeuw dat beide ploegen elkaar tegen komen. De balans slaat voorlopig uit in het voordeel van Ajax dat vier van de voorgaande ontmoetingen wist te winnen. Voor de zeges van Swift moeten we een lange tijd terug.

Foto Paul Stoeltie | Ook Siever Abdulrahman en Max van Wakeren hielden elkaar vorig seizoen in evenwicht
Foto Paul Stoeltie | In de beker wist Swift wel te winnen. Siver Abdulrahman (l) en Max van Wakeren in een duel om de bal

De laatste keer dat Swift thuis in competitie verband wist te winnen is bijna zeven jaar (7 november 2009) geleden. In het seizoen 2009/2010, toen nog in de eerste klasse, boekte Swift haar enige thuiszege op Ajax. Met onder andere Dave Moen (nu Diemen), Robin de Weij (SDZ) en Jesse Wijnaar (HBOK) in het veld werd er met 4-2 gewonnen. Bij Ajax kwamen onder andere Bas ter Haak (nu OSV), Kemal Gezer (ZSGOWMS), Sergio Cameron (Hoofddorp) en Mick van Moerkerk (WVHEDW) in actie. Swift-invaller Riane Peene zorgde er in de 89ste minuut en in de blessuretijd voor dat Swift als nog de overwinning pakte.

Het zou dus de enige competitie thuiszege blijken. Aan het begin van dit jaar schakelde Swift Ajax wel uit in de beker. Dat gebeurde echter pas na het nemen van strafschoppen.

Dit seizoen boeken beide ploegen wisselende resultaten, al zal Swift met een iets beter gevoel de wedstrijd in gaan aangezien ze afgelopen zaterdag met 3-0 wisten te winnen van Breukelen. De ploeg van Mark Evers heeft elf punten uit zeven wedstrijden en staat op een keurige vijfde plaats. Ajax staat twaalfde met slechts zeven punten. Klik hier voor de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Foto Paul Stoeltie | Doelman Brian van der Werff voorkomt dat Tijs Boeting tot scoren komt op 12 december 2015
Foto Paul Stoeltie | Doelman Brian van der Werff voorkomt dat Tijs Boeting tot scoren komt op 12 december 2015

Alle ontmoetingen tussen Swift en Ajax (vanaf 2000):

statistiek-ajax-swift

Het Amsterdamsche Voetbal zal het duel uiteraard weer als wedstrijd van de week kiezen. We deden dat in het verleden al drie keer eerder. U kunt de samenvattingen hier onder nog eens terug zien. Maandag ziet u de nieuwe samenvatting van Swift tegen Ajax.

31 maart 2012 Swift – Ajax (0-3)

12 december 2015 Swift – Ajax (0-0)

23 april 2016 Ajax – Swift (2-0)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!