Swift walst na rust over Capelle heen

In de zaterdag hoofdklasse heeft Swift een knappe overwinning geboekt op Capelle. De ploeg van Bart Logchies kwam in de eerste helft met 0-2 achter, maar herstelde de schade na rust. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 6-2.

Swift liep, na de feestelijke taferelen vanwege de opening van het nieuwe kunstgrasveld, al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. In de zevende minuut was een enorme fout van Swift doelman Joost Meendering de inleiding voor de 0-1. Meendering schoof de bal zo in de voeten van Bram de Bruin, die beheerst afrondde. Twee minuten na de treffer had Swift de stand alweer gelijk kunnen trekken, alleen Fidel Yilmaz kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Max van Wakeren binnen te tikken.

Swift ging op zoek naar de gelijkmaker, maar had na ruim een kwartier geluk dat een goed schot van Van Hijum net naast het doel vloog. Aan de andere kant waren ook Yilmaz en De Graaf dichtbij een treffer met een afstandsschot. Yilmaz krulde de bal echter over en De Graaf schoot net naast.

Tien minuten voor rust moest Swift opnieuw een tegenslag verwerken. Nadat Nassim Asrih nog een kans op de 0-2 gemist had, was het Jorn van Lunteren die Meendering omspeelde en binnen tikte. Ook nu had Swift snel weer wat terug kunnen doen, maar Guido de Graaf had pech dat zijn kopbal van de lijn werd gehaald. Toch kwam de aansluitingstreffer er voor rust. Carlos Groen kopte en voorzet van Van Wakeren binnen: 1-2.

In de tweede helft pakte Swift gelijk weer het initiatief. Dit leidde na ruim een uur spelen tot de verdiende gelijkmaker. Carlos Groen legde de bal panklaar op het hoofd van Yilmaz, die tegendraads raak kopte. Swift had de smaak te pakken en drie minuten later kopte Dennis Dinkgreve Swift, op aangeven van Jesse Dingjan, op voorsprong: 3-2.

Capelle kwam er totaal niet meer aan te pas en Dingjan tekende na een goede combinatie twintig minuten voor tijd voor de 4-2. De overwinning kwam op geen enkele manier meer in gevaar en in de laatste tien minuten liepen de Amsterdammers zelfs uit naar 6-2. Invaller Donny van de Pol profiteerde van een fout van Van der Meer en Dinkgreve bepaalde in twee instanties de eindstand op 6-2.

Swift-trainer Bart Logchies was na afloop content met de overwinning, maar bleef ook kritisch. “Die 0-2 achterstand kan ons vandaag ook gewoon de wedstrijd kosten. Gelukkig draaiden we de wedstrijd na rust met mooie goals om. We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en dik verdiend gewonnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.