Swift weer een stap dichter bij titel

In de eerste klasse B heeft Swift goede zaken gedaan. Het elftal van Kees Oostermeijer speelde op het Olympiaplein geen beste wedstrijd maar wist Valken’68 toch met 4-2 te verslaan. Door de zege blijft Swift koploper, de voorsprong op  Sportlust’46 bedraagt een punt. Met nog vier wedstrijden te gaan komt de titel wel heel dichtbij voor Swift.

Swift speelde deze middag niet goed op een winderig Olympiaplein. De eerste grote kans was dan ook voor de bezoekers waarbij Mark Kabelaar van dichtbij naast schoot. Het eerste schot van Swift trof direct doel. Na een kwartier schoot Max van Wakeren een vrije trap vanaf 25 meter fantastisch binnen: 1-0. Lang kon Swift echter niet van de voorsprong genieten. Een paar minuten na de openingstreffer trok Jaber Akhrif met een kapbeweging en een doffe knal de stand weer gelijk.

In het resterende gedeelte van de eerste helft viel er weinig te genieten op het Olympiaplein. Swift speelde moeizaam en creëerde heel weinig. Toch scoorden de Amsterdammers nog twee keer voor de thee. Snelle omschakelingsmomenten stonden aan de basis van treffers van Boeting en Van Wakeren. Met  een riante 3-1 voorsprong zocht Swift de kleedkamer op.

In de tweede helft werd het nog spannend doordat Akhrif  met een zeer fraaie treffer de stand op 3-2 bracht. Maar echt in de problemen kwam Swift nooit. In de allerlaatste seconde beslisten de Amsterdammers het duel nadat Fabian Munsterman vanaf 30 meter fraai raak schoot. Na deze treffer floot de leidsman direct af en eindigde het duel in een 4-2 zege voor koploper Swift.

Vier zeges scheiden de Amsterdammers nog van een historische titel. Aankomend weekend reist Swift af naar Hoek van Holland waar het duel tegen HVC´10 op het programma staat. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.