Swift weer op jacht naar promotie

Afgelopen seizoen liep Swift op één doelpunt de Hoofdklasse mis. Nadat de teleurstelling is verwerkt willen de Amsterdammers in het nieuwe jaar opnieuw bovenin meedraaien. Swift-trainer Kees Oostermeijer: “We gaan weer proberen om uit de eerste klasse weg te komen.”

De teleurstelling over het net niet promoveren was groot op het Olympiaplein. Oostermeijer: Als je er zo dichtbij bent en niet promoveert is het altijd een teleurstelling. Maar we kunnen het niemand behalve onszelf verwijten. Het zeuren over tegenstanders heeft geen zin, we hebben de kansen gehad en hadden gewoon één keer meer moeten scoren.”

Swift is wederom ingedeeld in de zaterdag eerste klasse B, een zware poule volgens trainer Oostermeijer. “Vorig jaar was er met FC Rijnvogels een uitgesproken favoriet in onze klasse, dit seizoen zal dat anders zijn. Ik denk dat er vijf of zes ploegen aanspraak maken op de bovenste plekken. Zo komen Deltasport en ARC er bij, twee teams met veel Hoofdklasse ervaring. Daarnaast heeft Zwaluwen’30 altijd een sterk elftal. Wij gaan dan ook niet zeggen dat we kampioen moeten worden maar willen, net als in de afgelopen jaren, weer bovenin mee draaien.”

Oostermeijer is tevreden over de selectie waarmee hij gaat werken. “Of we sterker zijn geworden moeten we afwachten. Er zijn natuurlijk een aantal jongens vertrokken, maar we verwelkomen ook negen nieuwe spelers. Ik denk dat we vooral aanvallend aan kwaliteit hebben gewonnen. Bij ons is het team echter het belangrijkste. Wij kunnen niet opboksen tegen de middelen die clubs uit onze klasse inzetten en zullen het echt van het collectief moeten hebben.”

Swift oefent zaterdag 10 augustus voor het eerst, het elftal van Kees Oostermeijer gaat dan op bezoek bij derdeklasser Kadoelen. Later deze week zullen wij een overzicht van de selectie van Swift op onze site plaatsen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)