Swift wil Nieuw West United van eerste plek stoten: “Moeten dit winnend afsluiten”

Komend weekend staat in een onderling duel de koppositie van de zondag vierde klasse E op het spel. Dan wordt het restant van het eerder gestaakte duel tussen Swift en Nieuw West United (3-1 tussenstand, halfuur te gaan) uitgespeeld. Voor de thuisploeg is het de uitgelezen kans om de eerste plek over te nemen.

Dat het duel een dag na Koningsdag wordt gespeeld, maakt voor trainer Bart Woldberg niet veel uit. Spelers die straks met een kater op het veld staan? “Dat doen ze vaker. Wat het belangrijkste is, is dat ze op zondag presteren”, lacht Woldberg. “Zij zullen achterin één-op-één spelen en dat willen wij graag. Ze krijgen ongetwijfeld een kans, maar wij ook. Je moet er even doorheen komen, proberen te blijven voetballen en dan komt vanzelf een moment. Maar als zij vroeg scoren, kan het nog weleens zenuwachtig worden.”

Het duel werd in februari na 58 minuten gestaakt vanwege onrust in het veld. Zondag staan er 35 minuten op de klok. “We zijn nog aan het kijken hoe we onze warming-up gaan doen. Moet er bijvoorbeeld iets anders? In principe gaan we niet naar binnen, want je moet 35 minuten knallen”, weet Woldberg. “Ik ben ervan overtuigd dat wij gaan scoren, dat doen we bijna elke wedstrijd. Wij moeten dit winnend afsluiten.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!