Topper tussen Swift en Nieuw West United na 58 minuten gestaakt

De topper in de zondag vierde klasse E tussen nummer drie Swift en koploper Nieuw West United is na bijna een uur spelen gestaakt. Op dat moment keek de ploeg van Abderrahman Ahannach tegen een 3-1 achterstand aan.

De grote oorzaak van het staken was de tumult die ontstond na een overtreding op Jaafar Moussa. De linksback van Nieuw-West United wilde na het veroveren van de bal een tegenaanval inzetten, maar zijn been werd vastgehouden door een aanvaller van Swift. Terwijl Moussa probeerde los te komen, zou hij met zijn voet op zijn tegenstander hebben gestaan. “De scheidsrechter stond aan de andere kant, op zeker dertig meter afstand. Op het moment dat hij floot, dachten wij aan een vrije trap. Maar hij gaf hem rood. Daar was het de wedstrijd helemaal niet naar.”

De bezoekers moesten na de rust een 3-0 achterstand goedmaken. Door doelpunten van Joost Kooiman, Robert Molenaar en Imad el Boutaibi had Swift een ruime voorsprong te pakken. “Het was een goede wedstrijd, in hoog tempo en goed voetbal van beide kanten”, blikte de oefenmeester terug. Vlak na rust werd de comeback ingezet nadat Damien Simson de 3-1 op het scorebord had gebracht.

Nadat scheidsrechter Lenting rood trok voor Moussa, vroeg Ahannach om uitleg. “Ik zei tegen de scheidsrechter: u kan van die afstand niet zien dat zijn been werd vastgehouden. Hij vroeg wat ik zei. Ik herhaalde het en kreeg rood. Hij had een hele verkeerde beslissing genomen”, aldus de oefenmeester. Omdat het onrustig werd in het veld, besloot de arbiter in de 58ste minuut het duel te staken. “Hij heeft het een beetje verpest. We wilden allebei gewoon doorspelen. Echt zonde.”

Wanneer het duel wordt uitgespeeld, is nog niet bekend. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: Mario Wormhoudt | Nieuw West United-trainer Abderrahman Ahannach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!