Swift wint derby tegen De Dijk met ruime cijfers

Zaterdagmiddag stond er een derby op het programma in de Hoofdklasse. De Dijk ontving Swift. Eerder dit seizoen was het in Amsterdam Zuid 1-0 geworden voor Swift. Fidel Yilmaz besliste de derby toen in de laatste minuut. Ook dit keer was hij belangrijk: 1-4.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zaterdag

Al in de tweede minuut ontstaat er een kans voor Fidel Yilmaz, maar deze miste hij. Een paar minuten later weer een mogelijkheid voor de bezoekers. Na knullig balverlies kreeg Yilmaz weer een grote kans. Dit keer schoot de spits tegen de attente Lassane Nikiema op. Binnen het kwartier had Swift alweer een grote kans. Max van Wakeren kopte de bal voor, maar ook de derde poging werd door Yilmaz niet gemaakt. Enkele minuten later leek De Dijk op voorsprong te komen. Een bal werd hoog en hard terug gespeeld richting doelman Virgil Deen. De keeper kon met moeite een treffer voorkomen, Deen stopte de bal net voor de lijn. De kansen waren nu voor De Dijk. Feyo Glim schoot vanaf het middenveld, Deen kon het schot net over tikken. In de daaropvolgende corner kopte Viktor Bánki de binnen. Zo stond het tegen de verhoudingen in opeens 1-0. Na de treffer kwam De Dijk beter in de wedstrijd. Met 38 minuten kwam Swift wel op gelijke hoogte. Van Wakeren stuurde Carlos Groen diep. De lage voorzet van Groen werd ditmaal wel benut door Yilmaz.

Een kwartier na rust kwam Swift op voorsprong. Een hoekschop werd door Yilmaz in de verre hoek gekopt. Daarna kreeg Swift meer kansen. Een paar kleinere, Ron Rosenhart kreeg de beste mogelijkheid. De bal werd teruggelegd op de rand van de zestien, maar hij kwam niet uit in zijn stappen. De inzet kon daardoor makkelijk worden gepakt door Nikiema. Een kwartier voor tijd kwam Swift op een 1-3 voorsprong. Een puntgave voorzet van Raymond Manuputty werd door Groen op mooie wijze binnen geschoten. Enkele minuten later werd het zelfs 1-4. Aanvoerder Guido Moelee benutte een strafschop. Scheidsrechter Rick Turk wees naar de stip nadat een speler van De Dijk een bal tegen de arm had gekregen. De speler van De Dijk stond in de muur en beschermde zijn gezicht, maar er werd toch een penalty gegeven. 1-4 was ook de eindstand.

“Het heeft vandaag niet gelegen aan de strijd. Swift vond ik beter dan wij.” Met een 1-1 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamer op. De trainer gaf in zijn reactie ook aan dat de tegenstander beter omging met de gegeven ruimte in de tweede helft. “Ze voetbalden zich er rustig onderuit en bleven tikken. Bij ons werd vandaag het niveau niet gehaald, dan word je vandaag met je neus op de feiten gedrukt”, besluit Oostermeijer.

De oefenmeester van Swift was erg tevreden over het resultaat. In de eerste helft wist zijn ploeg eenmaal te scoren, terwijl het in het tweede bedrijf driemaal kon juichen. “Ik vond dat wij ook in de eerste helft de beter voetballende ploeg waren. De eerste twintig minuten hadden wij het onszelf ontzettend moeilijk gemaakt. Als het na een kwartier 0-2 of misschien wel 0-3 stond, dan speelde je al een gewonnen wedstrijd.” Door zelf de kansen niet af te maken en door de openingstreffer kreeg De Dijk vertrouwen. “Gelukkig kwamen we door een hele mooie goal op 1-1. In de rust gaf ik in de kleedkamer aan dat de jongens zo door moesten gaan, wel iets zorgvuldiger. De tweede helft hebben wij alleen maar kansen gecreëerd en heeft De Dijk niets gecreëerd. Na de 1-2 verwachtte ik nog een stormloop, maar het werd 1-3 en 1-4.”

Volgende week wacht voor De Dijk een uitduel bij hekkensluiter Buitenpost. Voor Swift staat de pittige thuiswedstrijd tegen koploper Staphorst op het programma.