Swift wint eenvoudig van Geuzen Middenmeer

Swift heeft zonder al te veel moeite Geuzen Middenmeer met 1-2 verslagen. In Amsterdam-Oost kwam het elftal van Johan van Wort voor de pauze op een 0-2 voorsprong. Vlak voor tijd wist de thuisclub iets terug te doen maar dat was veel te laat om Swift nog in de problemen te brengen. Door de zege blijft het elftal uit Amsterdam-Zuid goed meedoen in de tweede periode in zondag 4F.

De openingsfase was erg slordig. Geuzen Middenmeer ontbrak de kwaliteit om tot goede aanvallen te komen en bij Swift leek er sprake van gemakzucht. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Daan Wessels schoot in vrije positie echter langs de verkeerde kant van de paal. Na 25 minuten scoorde Swift als eerste. Jens Kimmel ontsnapte aan de linkerflank en ging alleen op Geuzen Middenmeer-doelman Koelman af. De grensrechter stak zijn vlag omhoog maar dit signaal werd terecht door de leidsman genegeerd. De linksbuiten mocht dus doorgaan en schoof de bal keurig tegen het net aan, 0-1.

DSC01797

Geuzen Middenmeer liet zien dat het niet voor niets onderaan staat en wist in de eerste helft alleen een slap schot te produceren. Swift deed het beter en kwam vlak voor de pauze op een 0-2 voorsprong. Teun Vermaas gaf een prima opening op Kimmel en de linksbuiten trok de bal vanaf de achterlijn terug richting Daan Wessels. De middenvelder schoot het leer uitstekend in de kruising en zorgde zo voor de 0-2 ruststand.

DSC01800

Na de thee kreeg Swift direct een enorme mogelijkheid op de definitieve beslissing. Linksbuiten Kimmel verscheen alleen voor Koelman maar schoot het leer tegen de ballenvanger aan. Swift voetbalde niet goed maar was wel overduidelijk de bovenliggende partij. Ook Joost Boeles en Mostafa Benouda kregen levensgrote kansen maar ook zij vergaten het duel te beslissen. Geuzen bleef hoop houden en werd in de laatste tien minuten gevaarlijk via hoekschoppen. Uit een van deze hoekschoppen kopte Nino Hertel de 1-2 binnen maar verder kwam het elftal van Ernst Sonneveldt niet.

DSC01818

Door de zege blijft Swift uitstekend meedoen in de tweede periode en staat het steviger op de vierde plek. Geuzen Middenmeer blijft onderaan het klassement bungelen en staat inmiddels samen met Muiderberg op de laatste plaats. Kijk voor de uitslagen, wedstrijdverslagen, stand en het programma op de klassenpagina van 4F.