Home / Algemeen / Swift wint en behoudt ongeslagen status
Foto: Jaap Beckman. Swift - Forum slide 1

Swift wint en behoudt ongeslagen status

Swift heeft met ruime cijfers gewonnen van Forum Sport. De eersteklasser uit Amsterdam won op eigen veld met 4-2. Tobias Kuijvenhoven was met drie treffers de gevierde man aan Amsterdamse zijde.

Kuijvenhoven nam de 1-0 voor zijn rekening. De middenvelder van Swift schoot na tien minuten een vrije trap in de kruising. Vlak voor de theepauze maakte Kuijvenhoven zijn tweede treffer van de middag. Hij schoot een penalty binnen, nadat Mathijs Kortland in het strafschopgebied was gevloerd. Met het doelpunt zette hij zijn ploeg weer op voorsprong: 1-2.

Foto: John Beckman. Actiefoto tijdens het duel Swift - Forum Sport.
Foto: John Beckman. Actiefoto tijdens het duel Swift – Forum Sport.

In het tweede bedrijf liep de thuisploeg uit naar een verdiende 4-1 voorsprong. Marcel van Aken en wederom Kuijvenhoven vonden het net. In de slotfase kwamen de gasten, die de wedstrijd met tien man eindigden, terug tot 4-2, maar daar bleef het bij. De scheidsrechter trok de rode kaart toen de doorgebroken Kortland werd gehaakt.

Door de zege behoudt Swift de ongeslagen status. De formatie van Kees Oostermeijer sleepte twee keer de drie punten binnen en speelde twee keer gelijk.

Foto: John Beckman.