Swift wint in blessuretijd bij SVL in Langbroek

In de hoofdklasse heeft Swift de smaak van de overwinning weer te pakken. De ploeg van Mark Evers won in Langbroek met 2-3 van SVL. De zege kwam pas in de extra tijd tot stand. Invaller Marcel van Aken zorgde voor een grote ontlading bij de Amsterdammers.

SVL, dat vorige week nog opzien baarde door titelverdediger IJsselmeervogels uit de beker te stoten, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Willem Baay schoot van net buiten de zestienmeter een vrije trap langs doelman Teerink (1-0).

Foto Paul Stoeltie: Chelton Linger zorgt voor de 1-1
Foto Paul Stoeltie: Chelton Linger zorgt voor de 1-1

Pas na rust beet Swift echt van zich af. Zes minuten na de hervatting schoot Chelton Linger vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnen (1-1). De Amsterdammers namen daarna steeds meer de overhand en het was wachten op een tweede treffer. Die kwam er uiteindelijk een kwartier voor tijd via Olaf Terhaar Siver Droste. Lang kon de ploeg van Evers daar niet van genieten want drie minuten na de 1-2 zorgde Bastin Hofman al voor de 2-2.

Max van Wakeren

Het leek de derde wedstrijd op rij te gaan worden voor Swift zonder overwinning (na Huizen en Achilles Veen), maar in de blessuretijd zorgde Marcel van Aken voor de zesde zege van het seizoen.

IMG_8841 (Medium)

De eerste periode werd uiteindelijk gewonnen door Odin’59 dat Eemdijk versloeg. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zaterdag.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)