Swift wint knap van sterk Sportlust’46

In Amsterdam-Zuid heeft Swift een knappe prestatie geleverd. De Amsterdammers versloegen het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Sportlust’46 met 2-1. Door dit resultaat doet Swift goed mee in de top van de zaterdag eerste klasse B.

Er gebeurde veel in de openingsfase van het duel. Zo schoten de bezoekers in de tweede minuut net naast en strooide scheidsrechter  Van Etten met gele kaarten. In het eerste kwartier deelde de leidsman maar liefst drie gele prenten uit. Swift kreeg haar eerste kans na twaalf minuten. Sportlust-doelman Jaarsveld zat mis, de daaropvolgende poging van Tijs Boeting belandde in het zijnet. Tien minuten later nam Hasse Bosboom het doel onder vuur. De harde poging van de aanvaller werd fraai gekeerd door Jaarsveld. De gasten uit Woerden vonden elkaar makkelijk en bleken een sterk elftal te hebben. Doordat Swift zeer geconcentreerd en gedisciplineerd speelde kreeg Sportlust ’46 amper kansen in het eerste bedrijf.

JBE_7546

Vlak voor rust leek Swift via een kopbal van Jaap Smeeing op voorsprong te komen. Doelman Jaarsma kon zich echter opnieuw onderscheiden en tikte het leer knap uit de hoek. Uit de daaropvolgende corner was het wel raak. Bosboom was alert en schoot een bal vanuit de kluts hard tegen de touwen.

JBE_7620

Na de thee bleef scheidsrechter Van Etten met kaarten strooien. Zo mocht Jeroen Merk na twee gele kaarten in de 55ste minuut al gaan douchen. Swift had weinig voordeel van de man meer situatie en ging slecht om met de grote ruimtes. Sportlus’46 schakelde een tandje bij en was met tien man een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig hield Siewert Teerink zijn doel schoon en bleef de 1-0 stand staan.

JBE_7529

In de laatste minuut van het duel op het Olympiaplein wist Swift de voorsprong te verdubbelen. Doelman Jaarsma ging in de fout en kon een zachte inzet van Tobias Kuyvenhoven niet voldoende keren. Na de tweede treffer werd er direct opnieuw gescoord, ditmaal liet Sportlust’46 het net bollen. Gert Labots schoot hard en hoog raak en gaf de bezoekers nog een sprankje hoop op een punt. Maar Swift overleefde het resterende gedeelte van de blessuretijd en won dus met 2-1 van de kampioenskandidaat uit Woerden.