Home / Hoofdklasse B zaterdag / Swift wint, maar komt een paar goals tekort voor periodetitel

Swift wint, maar komt een paar goals tekort voor periodetitel

In een weinig spectaculair duel heeft Swift opnieuw weten te winnen. Tegen Genemuiden werd het 1-0. Eemdijk, concurrent voor de periodetitel, won echter ook en pakt op doelsaldo de periode.

Na een minuut op 5 kwam het eerste gevaar van Swift via Carlos Groen, die van afstand over schoot. Het spel ging in de openingsfase op en neer, maar beide ploegen kregen geen echt grote mogelijkheden. Genemuiden probeerde het via Kay Velda uit een vrije trap van 35 meter, maar zonder succes. De eerste echt goede mogelijkheid voor de bezoekers kwam pas na een klein halfuur. Frank Kuurman worstelde zich door de Amsterdamse verdediging heen en gaf de bal voor. Niemand van zijn teamgenoten was echter voor het doel te vinden. Daarna kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd en vuurden diverse schoten op het Genemuidense doel af. Tot goals leidde dat echter niet.

Maar Swift kwam goed de kleedkamer uit en werd al direct gevaarlijk via Groen. Met een goede sliding werd een schot echter voorkomen. Even later opnieuw Amsterdams gevaar. Jesse Dingjan bracht de bal vanaf links voor het doel en Barbosa Nhoca liep de bal bijna binnen. Met 53 minuten op de klok werd het dan wél 1-0, via een eigen doelpunt. Swift had daarna kansen om de score uit te breiden en zo de periodetitel naar zich toe te trekken, maar slaagde daar niet in. Zo was Beker dichtbij uit een voorzet van Yilmaz. Ook werd een handsbal van Genemuiden over het hoofd gezien na een voorzet van Yilmaz. Via invaller Koen Fokkema dacht Swift een paar minuten voor tijd toch op 2-0 te komen, maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel.

Vlak voor tijd was Genemuiden nog dichtbij de 1-1, maar Virgil Deen redde goed. Het bleef 1-0, waarna het wachten was op de uitslag van Urk – Eemdijk. Dat duel begon een half uur later. Eemdijk won met 2-4 en pakte zo op doelsaldo de eerste periodetitel.Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend