Swift wint ook tweede duel

Swift heeft vandaag ook hun tweede wedstrijd van dit seizoen gewonnen. In Wilnis tegen CSW werd het 1-4 voor de ploeg van David Vecht, die hiermee een uitstekende seizoenstart heeft. Al met al was het een verdiende overwinning en vooral een teamprestatie. Echt afstand genomen werd er pas in de tweede helft, maar Swift is geen moment echt in gevaar geweest vanmiddag.

De eerste helft gingen beide ploegen nog enigszins gelijk op , hoewel Swift probeerde om dominant te spelen. Op aangeven van Tijs Boeting kon Sil Zijlstra de 0-1 intikken. Lang kon Swift niet van de voorsprong genieten. Na balverlies achterin plaatste CSW een vlijmscherpe counter en scoorde de gelijkmaker.1-1 Nog voor rust nam Swift weer de leiding. Tijs Boeting brak door en werd tegen de grond gewerkt. Penalty en een gele kaart, waar een rode ook had gekund. Olaf ter Haar bracht de stand vanaf elf meter op 1-2, tevens de ruststand.

Na rust een beter Swift dat dominanter speelde. In de 60e minuut tekende Mo Benlachen de 1-3 aan en tien minuten voor tijd was het Tijs Boeting die voor de einduitslag van 1-4 zorgde. Boeting was met zijn goal, zijn assist en met het veroorzaken van de penalty belangrijk voor Swift vandaag.  Al met al een terechte overwinning, volgens trainer David Vecht van Swift.
Vecht:’Een stabiele overwinning, zakelijk en weer iets beter dan vorige week. Vooral als team stonden we er vandaag. Dat is knap van mijn jonge ploeg.’

Of Swift na twee overwinningen meteen titelkandidaat liet hij in het midden.
Vecht:’Wat moet ik zeggen na twee wedstrijden? Het is een goede start, dat wel. Volgende week een interessante wedstrijd tegen Breukelen, dat ook ruim won vandaag. Voor de rest is het nog een heel lang seizoen.’

Trainer David Vecht van Swift
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)