Swift wint op bezoek bij Purmersteijn

Purmersteijn kreeg zaterdag mede-koploper Swift op bezoek. Een ploeg die uit een geroutineerde uitgebreide bijna volledig fitte selectiegroep bestaat. In tegenstelling tot trainer Martin van Ophuizen, die een waslijst aan geblesseerde spelers heeft en daarnaast nog twee spelers die een schorsing moeten uitzitten. Vandaar dat het puzzelen voor Martin van Ophuizen was en met liefst vier eerstejaars senioren aantrad en nog een viertal leeftijdgenoten op de bank.

In het eerste kwartier was het duidelijk aftasten geblazen en deden zich geen kansen voor om de openingstreffer aan te tekenen. In de 16e minuut probeerde doelman Richard de Groot een dieptebal onschadelijk te maken ter hoogte van de achterlijn. Binnen het doelgebied kwam hij licht in aanraking met aanvaller Fidel Yilmaz van Swift. Op advies van de assistent-scheidsrechter besloot scheidsrechter Shona Shukrula de bal op de stip te leggen. Een beslissing waarover bij beide partijen de meningen verdeeld waren over of het nu wel of niet een schwalbe was. Vanaf elf meter voltrok Daan Sutorius het vonnis, 0-1.

Nauwelijks vier minuten later werd in een drukbevolkt strafschopgebied van Swift door doelman Virgil Deen een overtreding begaan op aanvaller Wadie Daouameur. Hij kreeg een gele kaart kreeg en Purmersteijn een strafschop, die door topscorer Daniël Schermer feilloos werd benut, 1-1. Toch kwam de koploper in de 23e minuut op een 1-2 voorsprong. Een vrije trap even buiten het strafschopgebied werd schitterend door Noa Benninga in de kruising geschoten, 1-2. Het was een periode waarin de gasten wat meer in balbezit waren. Toch was het aanvaller Wadie Daouameur even later die na een solo vrij voor doelman Virgil Deen opdook maar zijn inzet gekeerd zag worden. In de 35e minuut was het Max van Wakeren die een snel opgezette aanval van Swift met een geweldig afstandsschot onhoudbaar voor doelman Richard de Groot in de verste kruising joeg en de ruststand op 1-3 bracht.

In de tweede helft bleef het jeugdige Purmersteijn leuk combineren maar wist het geen echte scoringskansen te creëren. Het geroutineerde Swift met routinier Daan Sutorius op het middenveld en een goed opbouwende en safe spelende laatste man Barbosa José Nhoca bleven simpel overeind. Swift kreeg in de tweede helft nog enkele kansen om de score op te voeren. In de 60e minuut schoot Fidel Yilmaz voorlangs en ook een kogel van invaller Guido de Graaf werd tien minuten later knap gestopt door Richard de Groot. Een kwartier voor tijd leek Purmersteijn nog wat terug te doen. Op een dieptepass kreeg Joey Mers een kleine mogelijkheid, maar kwam een teenlengte tekort om succesvol te zijn. Bij Purmersteijn kwamen Job van der Meulen, Branco Verhoef en Luca Gilliot binnen de lijnen voor Rowan Meijer, Joey Mers en Mark de Loor. Swift speelde duidelijk op de handrem en bleef simpel overeind. Het was gezien het hele spelbeeld een verdiende overwinning en Swift is zondermeer een team dat grote kans maakt op de titel. Martin van Ophuizen hoopt dat de ziekenboeg van de week wat minder wordt en dat zijn ploeg zaterdag goed beslagen ten ijs komt in de belangrijke uitwedstrijd tegen De Dijk, dat nipt bij Eemdijk met 1-0 verloor en tevens de laatste competitiewedstrijd is voor de winterstop.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag B

Opstelling Purmersteijn: Richard de Groot (d), Genairo Promes, Nathan Sibilo, Mark de Loor, Alex Treuren, Rano Burger, Boyd Mak, Rowan Meijer, Wadie Daouameur, Daniël Schermer, Joey Mers.
Wisselspelers: Branco Verhoef, Luca Gilliot, Job van der Meulen en Calvin Valente (d).
Opstelling Swift: Virgil Deen (d), Raymond Manuputty (45.Teun van Zwqeden), Daan Siegerist, Guido Moelee, Daan Sutorius, Fidel Yilmaz ( 84.Voctor Beker), Max Gerard van Wakeren, Barbosa José Nhoca, Carlos Groen, Noa Benninga, Koen Fokkema (32. Jesse Dingjan)

TEKST: Auwel Prins