Swift wint topper van Deltasport en is stap dichter bij titel

In de zaterdag eerste klasse B heeft Swift afgerekend met een directe concurrent om de titel. Aan het Olympiaplein werd met 3-1 gewonnen van Deltasport, de ploeg die vorig jaar promotie naar de hoofdklasse nog in de weg stond. Morgen (zondag) een samenvatting en reacties.

Regen, wind en weinig kansen. Zo valt de eerste helft van de ’topper’ wel te omschrijven. Het is dat er twee blunders gemaakt werden (aan beide kanten een) zodat er toch nog wat te genieten viel in het eerste bedrijf. Na negen minuten gaat doelman Mathis Donaltz van Deltasport de mist in. Hij leek een voorzet van Marcel van Aken te klemmen, maar liet de bal los. Stef Leliveld was attent en scoorde de 1-0. Daarna sloop er wat angst in de ploeg van Oostermeijer. Swift hinkte op twee gedachten en dat bracht Deltasport, dat de eerste helft verreweg het meeste balbezit had, weer in haar spel.

Leliveld

Kansen leverden het de bezoekers, die thuis nog met 3-0 hadden gewonnen, niet op. Het was aan Swift-verdediger Mathieu Christianen te danken dat het 1-1 werd. Op de rand van de zestienmeter raakte hij debat met de onderkant van zijn voet waardoor hij te zacht terug ging richting doelman Teerink. Edinho Pattinama later er tussen en kon eenvoudig scoren. Gescoord werd er niet meer al kreeg Luigi Edson Nunes namens de bezoekers nog een aardige kans, maar zijn schot ging voorlangs.

Smeeing

Zo saai als de eerst helft was zo sprankelend was de tweede. Tenminste als je supporter van Swift bent. De ploeg van Oostermeijer domineerde over het hele veld. Na tien minuten raakte Leliveld, op aangeven van uitblinker Van Wakeren, keihard de paal. In de zelfde aanval kopte Tijs Boeting net over. Het was wachten op een doelpunt. Jaap Smeeing kreeg nog een klein kansje middels een mislukt schot en later kopte hij net over het doel van Donatz.

Rutger de Vries

De bevrijdende, en verdiende, treffer viel halverwege de tweede helft. Van Wakeren haalde hard uit. Donatz had de bal, net als bij de eerste treffer, niet klem en Smeeing tikte de verdiende voorsprong binnen. Nog geen drie minuten later was de wedstrijd beslist. Van Wakeren draaide naar binnen en liet Donatz vervolgens kansloos met zijn schot. Het resterende kwartier leverde alleen nog een kansje voor Boeting op. Swift geloofde het verder wel en kan zich nu gaan opmaken voor vijf finales. Vijf wedstrijden winnen en de hoofdklasse in een feit.

_JDK4510

Deltasport lijkt uitgespeeld voor de titel (acht punten achter en een wedstrijd minder). Alleen Sportlust volgt nog op een punt van de Amsterdammers. Trainer Kees Oostermeijer: ” Iedereen heeft het daar maar over. Dat snap ik wel, mar ik ben alleen maar bezig met de volgende wedstrijd en die is over twee weken tegen Valken’68.

Morgen (zondag) in de loop van de middag een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Foto’s Jeroen de Kock

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)