Swift wint van Geuzen Middenmeer in doelpuntrijk duel

In de vierde klasse F heeft Swift afgelopen zondag haar tweede overwinning behaald. Tegen Geuzen Middenmeer leek het, na een sterk begin en snelle 2-0 voorsprong een simpele middag te worden. Niets bleek echter minder waar. De bezoekers kwamen knap terug in de wedstrijd en met veel moeite werd er uiteindelijk met 4-3 door Swift gewonnen.

De beginfase van de wedstrijd was dus overduidelijk voor Swift, al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Aanvoerder Jaap van Nes onderschepte de bal op het middenveld en kon Laurens van Beek met een prima pass alleen voor keeper Mark Koelman zetten. De spits wist hier wel raad mee en schoot hoog en hard binnen. Een aantal minuten later lag de tweede er al in, wederom was het van Beek die wist te scoren.

Foto Bas van de Kroft: Laurens van Beek wist 2 keer te scoren
Foto Bas van der Kroft: Laurens van Beek wist 2 keer te scoren

Rond het half uur hielp Swift de bezoekers om terug in de wedstrijd te komen. Nadat keeper Siem Kannekens een hoge bal op de rand van het strafschopgebied uit de lucht plukte struikelde hij bij zijn landing uit de zestien. Dit betekende een vrije trap en een gele kaart voor de sluitpost. Etkin Alpagot wist de vrije bal knap in de kruising te schieten en Geuzen Middenmeer was weer terug in de wedstrijd.

Na rust wouden de gastheren het duel snel beslissen en dit leek ook te gebeuren. Floor Havermans rondde een mooie aanval over links goed af. Swift zette Geuzen Middenmeer vast en de vierde treffer hing in de lucht. De bezoekers vonden een kwartier voor tijd echter opnieuw de aansluiting. Nino Hertel schoot een geplaatste bal in de uiterste hoek en zorgde zo voor de 3-2.

Foto Bas van der Kroft: Van Beek stuurt Michiel Thoonen de diepte in
Foto Bas van der Kroft: Van Beek stuurt Michiel Thoonen de diepte in

In de tachtigste minuut dacht iedereen op het Olympiaplein dat de wedstrijd dan echt beslist was. Swift kwam via een eigen goal aan haar vierde treffer. Maar een minuut later werd het verschil weer terug gebracht naar een treffer. Wessel Sturm gaf een uitstekende voorzet en Adel Kadric kon knap binnen koppen. In de laatste minuten wist het elftal van Ernst Sonneveldt niks meer te creëren en dus eindigde het leuke duel in 4-3.

Aankomend weekend staat er een heuse topper op het programma in de vierde klasse F. Swift gaat dan op bezoek bij Geinburgia. Beide elftallen zijn nog zonder puntverlies en zullen er alles aan doen om ook het derde duel te winnen.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)