Swift (zo) blijft overeind in slijtageslag tegen BVC Bloemendaal

Het doel voor Swift is promoveren naar de tweede klasse. De formatie van trainer-coach Bart Woldberg overleefde zondagmiddag de tweede horde – met een pittige verlenging – in de play-offs op weg naar promotie: 3-2.

Swift staat zodoende door de overwinning in de finale, tegen tweede klasser Hooglanderveen, dat ook een verlenging nodig had en won van SO Soest. ,,Zij moeten het lijf zien te redden en wij willen promoveren”, aldus Woldberg. ,,Nee, dit zijn niet altijd de leukste dagen voor een amateurtrainer”, wist Woldberg na afloop.

Gaspendaal

Een matig gevuld Sportpark Olympiaplein keek met enige verbazing naar de eerste helft. Het iets betere spel tegen tweede klasser BVC uit Bloemendaal was over de hele wedstrijd genomen voor Swift. BVC nam de leiding via Seb van Veen, na een opbouw fout aan de kant van Swift en de 0-2 volgde snel door een eigen doelpunt uit een corner-situatie. Een wedstrijdverloop wat je als Swift-toeschouwer tijdens een play-offsduel niet hoopt te zien. Dat merkten de spelers van thuisploeg Swift zelf ook, dus werd het gaspedaal wat dieper ingedrukt. Reda Moumane wist Swift op 1-2 te zetten, na een geweldige individuele actie en de 2-2 voor rust werd door Joost Kooiman uit een hoekschop afgewerkt.

Lange bal

Na rust kreeg Swift voldoende kansen en mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Dat gebeurde niet. ,,We krijgen in de normale tijd kansen om de overwinning naar ons toe te trekken. Wij zaten er aardig doorheen, BVC trouwens ook”, constateerde Woldberg, die de tegenpartij vooral de lange bal zag hanteren.

Trainer-coach Bart Woldberg van Swift

Karakter

Het leidde in de verlenging tot een 3-2 overwinning voor Swift. Een overwinning op karakter, zo stelde Swift-trainer Woldberg na afloop. ,,Dit was een hele rare wedstrijd. We maakten het ons de eerste helft heel erg moeilijk. Daarna waren wij de partij met de beste kansen en hadden we de klus ook wel binnen negentig minuten kunnen klaren. We krijgen nu te maken met een schorsing en vervelende blessures. Dat is balen. Er werd van ons het maximale gevraagd, wat ook veel mankracht kost, en dat is vaak zo tegen een tweede klasser. Die zijn ook net even wat fitter. In de Derde klasse zijn wij gemiddeld genomen vaak de betere ploeg. We hadden het moeiljk tegen BVC. Gelukkig schiet invaller Stan Roosken de winnende 3-2 binnen, daar zat letterlijk een kleine dosis geluk bij. Ik baal alleen echt van de gele kaart van Jamiro Neyhorst. Hij is er komende week niet bij.”

Volgend weekend speelt Swift op neutraal terrein de finale om promotie/ degradatie tegen Hooglanderveen. Meer informatie over de locatie volgt op deze site.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)