Swift zo goed als veilig na belangrijke driepunter tegen LRC

In de strijd tegen degradatie in de zaterdag hoofdklasse heeft Swift een hele belangrijke overwinning binnen gehaald. Op het Olympiaplein versloegen de Amsterdammers het al gedegradeerde LRC met 1-0. Invaller Thijs Haselhoff zorgde voor de pauze voor de enige treffer. Door de zege heeft de ploeg van trainer Mark Evers lijfsbehoud volledig in eigen hand.

”Het feit dat ik nu nog steeds in de kantine ben zegt genoeg. Ik ben dolbij met deze overwinning”, aldus Evers die ondanks de vreugde ook nuchter blijft. Swift is zo goed als zeker van lijfsbehoud maar heeft nog wel een wedstrijd voor de boeg. ”De voortekenen zijn gunstig maar we zijn er nog niet. Volgende week weer vol aan de bak tegen Sparta Nijkerk om het af te maken.”

Fabian Munsterman

Swift was veruit de bovenliggende partij tegen de formatie uit Leerdam. De thuisploeg kreeg via Thijs Boeting, Jaap Smeeing en Max van Wakeren kansen om de score te openen, maar had het geluk niet mee. Vlak voor rust moesten beiden ploegen verder met tien man nadat Rutger de Vries van Swift het aan de stok kreeg met zijn directe tegenstander Mounir el Ouazizi. Evers: ”Na dit incident zag je dat er meer ruimte ontstond bij hun.”

Het duurde niet lang voordat Swift hier van profiteerde. Thijs Haselhoff, in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Boeting, bracht de formatie uit Zuid voor de pauze al aan de leiding. Op aangeven van Van Wakeren kopte Haselhoff op de paal en benutte hij vervolgens zijn eigen rebound: 1-0.

”Het feit dat juist Haselhoff voor dit doelpunt zorgde, maakt het allemaal nog mooier. In de eerste seizoenshelft kwam hij weinig aan bod en zijn ploeggenoten lopen al vijf maanden te grappen dat hij nog geen doelpunt had gemaakt. En nu maakt hij zo’n beetje het belangrijkste doelpunt van het seizoen”, complimenteert Evers.

Juichen Swift

Na rust kreeg Swift legio kansen op een grotere zege. Smeeing, Van Wakeren, en Leliveld hadden allen pech in de afwerking. Ook de paal voorkwam erger voor de bezoekers. ”Dan ben je toch nog bang dat het 1-1 kan worden. Zij kregen in het slot wel een paar vrije trappen en dan kan hij zo maar vallen.”

Het gebeurde niet en Swift mocht drie broodnodige punten bijschrijven. Door nederlagen van concurrenten Bennekom en NSC zijn de Amsterdammers nagenoeg zeker van weer een jaar Hoofdklasse. Evers: ”Maar we willen niet afhankelijk zijn van anderen. Nog twee duels te gaan: Sparta Nijkerk en de bekerfinale tegen Magreb’90. Als we lijfsbehoud veilig stellen en de finale winnen hebben we in één klap een heel geslaagd seizoen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)