Swift zondag en Woldberg deze zomer met pijn in het hart uit elkaar

Bart Woldberg had bij Swift nog een doorlopend contract, maar de trainer heeft besloten de club deze zomer toch te verlaten en zijn gezin voorrang te geven.

Woldberg startte in 2017 als hoofdtrainer van het eerste zondagelftal van Swift, daarvoor had hij echter al verschillende functies vervuld bij dezelfde vereniging en was dus zeker geen onbekende. Aan hem de taak om een ploeg die destijds laag stond in de vierde klasse weer aan het voetballen te krijgen.

Kampioenschap

Een ploeg motiveren en aan het voetballen krijgen lukte zeker(!), in het opvolgende seizoen 2018/2019 werd hij met zijn team kampioen in de Zondag 4e. Woldberg ging uiteraard de sloot in en de titel werd uitgebreid gevierd.

Corona

De voetbalactiviteiten stonden ook bij de AVV op een laag pitje tijdens de pandemie, wat zeker bij de voetballers en trainer de ruimte gaf tot nadenken. In de rubriek “De zondag van Bart Woldberg” gaf de leidsman destijds al wel aan te genieten van de extra “quality time” met zijn gezin. Ook zijn andere werkzaamheden kregen hierdoor meer ruimte en aandacht.

Huidig seizoen

Swift zondag in staat momenteel stevig op de vierde plek in de competitie, met nog oog op een eventuele periodetitel of nacompetitie via de ranglijst. Trainer en staf gaan er alles aan doen om promotie proberen te bewerkstelligen. Bart Woldberg: “Met al mijn energie en inzet wil ik proberen het team naar de tweede klasse te loodsen. Dat verdient deze leuke groep en club Swift.”

Toekomst

Woldberg hoeft zich niet te vervelen als (rijschool)leraar en met zijn taken die hij nog voor de KNVB uitvoert. Maar er ontstaat zeker ruimte, om meer activiteiten met zijn gezin thuis te ondernemen. Teammanager Bas van der Kroft: “Van grote waarde is dat de organisatie bij de club en rondom het team goed staat. Tevens blijft assistent-trainer Zjenja de Groot volgend jaar actief, die een belangrijke rol gaat krijgen richting een nieuwe hoofdtrainer. Wij gaan met spoed op zoek naar een opvolger voor Bart en hopen snel een geschikte vervanger te hebben (geïnteresseerde trainers kunnen zich melden via zondagselectie@avvswift.nl, red.). Aan vijf seizoenen minus corona komt helaas een einde. Bart willen wij bedanken voor alle uren en al zijn tomeloze energie die hij in het team heeft gestoken. Het contact blijft zeker en wie weet wat de toekomst brengt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)