Swift (zondag) gaat verjongen

Bij zondag vierdeklasser Swift zullen er tijdens de start van het nieuwe seizoen veel onbekende gezichten te zien zijn.  Maar liefst 25 nieuwe spelers, waaronder een aantal A-junioren, hebben zich aangemeld bij de zondag selectie van de club uit Amsterdam-Zuid.  Veel oudere spelers doen een stapje terug doen naar het tweede elftal waardoor er ruimte ontstaat voor de doorstroming van jeugd bij het eerste elftal.

Voor trainer Johan van Wort zal het zijn tweede seizoen op het Olympiaplein worden. De Amsterdammer is  benieuwd naar de nieuwe spelers: “ De meeste jongens ken ik niet, ik zal de voorbereiding dus moeten afwachten om de sterkte van ons elftal te kunnen bepalen. Ik ben vooral blij met de A-junioren die overkomen. Het is een goede zaak dat de jeugd doorstroomt naar de zondagselectie, waar zij daadwerkelijk de kans zullen krijgen op speelminuten en goed kunnen wennen aan seniorenvoetbal.”

Over de doelstelling van Swift zegt de trainer het volgende: “We willen natuurlijk altijd zo hoog mogelijk eindigen, dat spreekt voor zich. Ik ben echter van mening dat er na zes weken  trainen pas bepaald kan worden wat de daadwerkelijke doelstelling zal zijn. Ook weet ik niet hoe sterk de andere ploegen in 4F zullen zijn. Verder willen we aan een goede organisatie met jonge jongens binnen de zondag selectie bouwen”, aldus van Wort.

Swift doet in het nieuwe seizoen  voor het eerst mee aan de doordeweekse beloften competitie voor voetballers onder 23 jaar. Van Wort hoop dat jonge spelers van de zondag selectie hun bijdrage kunnen leveren aan dit team. “Door te spelen tegen gemotiveerde tegenstanders en teams van gelijke samenstelling wordt de overstap voor de A-junioren naar de senioren makkelijker.”

De technische staf van Swift heeft vanaf 6 augustus de beschikking over 51 spelers en drie keepers.  Begin september zal er een selectie van ongeveer 20 man worden gemaakt voor het eerste elftal.

Verslag: Siem Kannekens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)