Swift (zondag) heeft weinig problemen met De Meteoor

Zondag vierdeklasser Swift blijft goed in het spoor van koploper Nieuw West United. De ploeg van Bart Woldberg won zelf met 1-3 van De Meteoor en zag bovendien concurrenten Fortius en Ilpendam punten verspelen.

Onder een heerlijk lentezonnetje in Amsterdam-Noord begon Swift uitstekend aan het duel. In de tweede minuut kapte Thijs Burgmans zijn tegenstander uit en schoot hij hard en laag raak in de korte hoek: 0-1. Het elftal van Trevor Strobbe had in de openingsfase moeite met Swift, maar kwam in de tiende minuut bijna op gelijke hoogte. Het schot van Jay Loots belandde net naast de paal. De bezoekers waren sterker en wilden het duel snel beslissen. Nadat de gastheren enkele hachelijke situaties overleefden, zorgde Robert Molenaar op aangeven van Thomas Terstegen op fraaie wijze voor de 0-2.

Na de thee kreeg Swift al snel een aantal grote kansen om het duel definitief in het slot te gooien. Toch duurde het tot de zestigste minuut voordat de derde treffer viel. Burgmans schoot met de wreef hard raak en liet De Metoor-doelman Robin van Swieten kansloos: 0-3. De thuisploeg probeerde er met een aantal wissels nog iets van te maken en kwam twintig minuten voor tijd uit het niets op het scorebord. Mike Huisman ontving de bal vanuit een inworp en zag zijn indraaiende voorzet in één keer in het doel belandden: 1-3.

De thuisploeg geloofde er weer in en had zelfs bijna de aansluitingstreffer te pakken. De achterwaartse kopbal van Mo Amakran belandde net over het doel. Swift kreeg in de slotfase nog enkele goede mogelijkheden om de score uit te breidden, maar een aantal overtalsituaties werden niet goed uitgespeeld en dus eindigde het duel in 1-3.

Door de zege blijft Swift in het spoor van koploper Nieuw West United. Komend weekend speelt de nummer drie de derby van Zuid tegen hekkensluiter Buitenveldert, terwijl middenmoter De Meteoor subtopper Geuzen Middenmeer ontvangt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.