Swift (zondag) revancheert zich met zevenklapper tegen Oosthuizen

Zondag vierdeklasser Swift heeft zonder al te veel problemen van Oosthuizen gewonnen. Het elftal van Bart Woldberg boekte een ruime 7-1 zege tegen de laagvlieger en blijft hierdoor in het spoor van koploper Nieuw West United.

De Amsterdammers hadden nog iets goed te maken na de verrassende 1-0 nederlaag in januari. Op bezoek bij Swift zakte Oosthuizen vanaf het beginsignaal massaal in en liet de thuisploeg het spel maken. Nadat in de tiende minuut een treffer van Thijs Burgmans werd afgekeurd wegens buitenspel viel de openingstreffer, een paar minuten later. Thom Aussems schoot van afstand via de binnenkant van de paal zeer fraai raak: 1-0.

Direct uit de aftrap kwamen de bezoekers verrassend langszij. Een goede aanval werd door Thom Hamekers knap afgerond. Na de 1-1 duurde het niet lang voordat Swift weer op voorsprong stond. Via treffers van Nicky de Beer, Burgmans en Imad el Boutaibi werd de stand naar 4-1 gebracht en was het duel voor de pauze al beslist.

In de tweede helft wist de thuisploeg via El Boutaibi en twee treffers van Patrick Helmus nog drie keer te scoren waardoor het duel in een ruime 7-1 zege voor Swift eindigde. Doordat Nieuw West United haar wedstrijd ook won blijft het verschil met de koploper vijf punten. Komend weekend staat voor Swift het inhaalduel tegen Ilpendam op het programma.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.