Swift (zondag) spaart Buitenveldert met magere zege

In de jacht op koploper Nieuw West United heeft runner-up Swift geen fout gemaakt bij hekkensluiter Buitenveldert. De ploeg van Bart Woldberg had de buurtgenoot op de knieën, maar verzuimde aan het doelsaldo te werken. De 0-3 eindstand stond halverwege al op het scorebord.

De bezoekers schoten uit de startblokken en hadden na een minuut de vroege voorsprong te pakken. De mee opgekomen rechtsback André Kuypers schoof de bal van dichtbij onder de doelman door. Daarna werd Swift iets slordiger. Toch lukte het om de marge te vergroten. Nadat Maurits van Vliet de bal vanuit de kluts meekreeg, stelde hij Imad el Boutaibi in staat om de 0-2 te maken. Toen Joost Kooiman met een schot vanaf twintig meter de 0-3 voor zijn rekening nam, was de wedstrijd gespeeld.

Buitenveldert was rijp voor de slacht – net als de 14-1 eind februari – maar Swift verzuimde ook nu richting de dubbele cijfers te gaan. Ondanks een paar wisselingen werd het spel er niet beter op. De bezoekers kwamen een paar keer in scoringspositie, maar Daan Wessels (buitenspel) en Van Vliet (misser) konden geen verandering meer brengen in de eindstand.

Door de plichtmatige en verder weinig spetterende overwinning houdt Swift druk op koploper Nieuw West United. De achterstand is twee punten, waarbij de lijstaanvoerder een wedstrijd minder gespeeld heeft. Dat wordt volgend weekend rechtgetrokken want dan is Swift vrij en neemt Nieuw West United het op tegen Ilpendam.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)