Swift (zondag) verslaat hekkensluiter Buitenveldert met dubbele cijfers

Al vijf jaar is het zondag vierdeklasser Swift niet gelukt om op eigen veld van Buitenveldert te winnen. Buitenshuis was het vaak geen enkel probleem, maar op het eigen Olympiaplein niet. Tot dit seizoen. De hekkensluiter werd op een 14-1 nederlaag getrakteerd.

Dat het een afgetekende overwinning zou worden, zag het er in het begin niet naar uit. Na vijf minuten nam Buitenveldert immers brutaal de leiding in handen via Joelo Wielzen. Swift stelde snel orde op zaken en had voor de rust al een 6-1 voorsprong te pakken. Jens Kimmel trok de stand gelijk, Nicky de Beer bracht de thuisploeg aan de leiding en door twee treffers van Imad el Boutaibi en Thijs Burgmans was het duel halverwege eigenlijk al gespeeld.

Buitenveldert was niet meer in staat hier iets tegenover te stellen. Swift kon aan het doelsaldo werken en noteerde voor de tweede keer dit seizoen – in oktober werd TOG met 17-0 verslagen – dubbele cijfers. Joost Kooiman scoorden een hattrick, Kimmel en De Meer maakten hun tweede doelpunt van de middag, invaller Leon Ingelsen was tweemaal trefzeker en ook Chems Zahraoui pikte zijn doelpuntje mee.

Door de veertienklapper heeft de ploeg van Bart Woldberg inmiddels een doelsaldo van +39. Op de ranglijst blijven de Amsterdammers vierde staan. Buitenveldert houdt de rode lantaarn vast. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: John Beckman