Swift zonder problemen langs zwak DSO

In Zoetermeer heeft Swift een simpele overwinning geboekt. Tegen DSO kregen de Amsterdammers veel kansen en stonden zij bij rust al met 0-2 voor. In de tweede helft had de score hoog uit kunnen vallen, doordat Swift veel kansen miste eindigde het duel uiteindelijk in 0-3.

Vanaf het beginsignaal was het elftal van Kees Oostermeijer de bovenliggende partij.  Het was dan ook volkomen verdiend dat Swift in de vijftiende minuut op voorsprong kwam. Thijs Hazelhoff kopte een voorzet binnen en zorgde zo voor de 0-1. De gastheren acteerden deze middag erg matig en wisten het Swift geen moment lastig te maken. De 0-2 kon niet uitblijven en viel uiteindelijk vlak voor de onderbreking. Ditmaal gaf Jaap Smeeing de assist en schoot Max van Wakeren raar.

Swift speelde niet eens heel goed, toch hadden de bezoekers  ook in de tweede helft niks te duchten van een zwak DSO. In de 67ste minuut viel de definitieve beslissing van het duel in Zoetemeer. Max van Wakeren gaf een voorzet waarna Jaap Smeeing de 0-3 tegen de touwen werkte. Hierna liet Swift het na om de score nog verder uit te breiden waardoor de wedstrijd uiteindelijk in 0-3 eindigde.

Al met al een goede start van de competitie voor Swift. Toch lieten de Amsterdammers de kans liggen om met een monsterscore huiswaarts te keren en zo direct de koppositie te pakken. Volgend weekend ontvangt Swift op het Olympiaplein concurrent Zwaluwen ’30.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.