Routinier Jamal el Ghannouti na het bereiken van de Elite Round

‘T Knooppunt door beter onderling resultaat naar Elite round Futsal Cup

Het Europese avontuur van ‘T Knooppunt komt voorlopig nog niet ten einde. De Amsterdammers plaatsten zich in Bratislava voor de Elite Round van de UEFA Futsal Cup. Een 3-1 overwinning op het Poolse Bielsko-Biala volstond voor de groepswinst, omdat ‘T Knooppunt op onderling resultaat boven gastheer Slovan Bratislava eindigde.

Nadat alle vier de ploegen na twee wedstrijden op drie punten stonden, kwam alles aan op de laatste speeldag. ‘T Knooppunt kende weinig problemen met Bielsko-Biala. Na een 1-1 ruststand, door doelpunten van Mo Attaibi (‘T Knooppunt) en Michal Seidler (Bielsko-Biala), namen de Amsterdammers in de tweede helft afstand. Ismael Ouaddouh en opnieuw Attaibi zorgden voor de 3-1 overwinning.

Vervolgens waren de ogen gericht op het duel tussen Slovan Bratislava en Georgians Tbilisi. Slovan Bratislava was met 7-0 veel te sterk voor de Georgiërs, waardoor de gastheer samen met ‘T Knooppunt met zes punten gedeeld aan kop eindigde. Omdat de Amsterdammers de Slowaken woensdag met 4-6 versloegen, gaan zij op basis van onderling resultaat door naar de Elite Round (laatste zestien).

In de Elite Round worden de zestien beste ploegen van Europa verdeeld over vier poules van vier ploegen. Alleen de groepswinnaar gaat door naar de Futsal Finals (beste vier). De wedstrijden worden gespeeld tussen 21 en 26 november. De loting volgt zeer waarschijnlijk volgende week, dan wordt ook de locatie van de groepswedstrijden bekend.

Foto: ‘T Knooppunt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)