‘T Knooppunt door knappe zege op Slovan Bratislava terug in de race

‘T Knooppunt kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Futsal Cup. De ploeg van Hicham Benhammou herstelde zich knap van de eerste nederlaag en boekte een fraaie overwinning op gastheer Slovan Bratislava. Vrijdag valt de beslissing, alleen de groepswinnaar gaat door.

Na de 2-1 nederlaag tegen Georgians Tbilisi moest er gewonnen worden door de Amsterdammers. De aanvallende intenties werden na drie minuten beloond toen Ilias Bouzit de score opende voor ‘T Knooppunt. Halverwege de eerste helft kwam Slovan Bratislava via Gabriel Rick op gelijke hoogte, maar drie seconden voor de zoemer voor het rustsignaal herstelde Ismail Ouaddouh de voorsprong: 1-2.

Vlak na de rust maakte Mo Attaibi zelfs 1-3. De aansluitingstreffer van Rick werd vervolgens al snel ongedaan gemaakt door Adil Zouthane (2-4), maar daarna kwam Slovan Bratislava terug in de wedstrijd. Peter Haľko bracht de gastheer met twee treffers op gelijke hoogte: 4-4. Ruim vier minuten voor tijd kwam ‘T Knooppunt door een treffer van Ouaddouh.

Slovan Bratislava, dat liefst zes keer het houtwerk raakte, probeerde in de laatste minuten de gelijkmaker te forceren. Van de ruimte die de Slowaken achterlieten, kon uiteindelijk zelfs Knooppunt-doelman Ennes van Maasbommel profiteren door de eindstand op 4-6 te bepalen.

Door de overwinning, en de zege van Bielsko-Biala op Georgians Tbilisi (1-0), staan alle vier de ploegen na twee wedstrijden op drie punten. Alles komt aan op de laatste speelronde, vrijdag. ‘T Knooppunt staat op doelsaldo tweede en moet om 17:30 uur sowieso winnen van het Poolse Bielsko-Biala. Daarnaast zijn de Amsterdammers afhankelijk van het resultaat bij Slovan Bratislava – Georgians Tbilisi, dat tweeënhalfuur later van start gaat. Het onderlinge resultaat is bepalend. De groepswinnaar gaat vervolgens naar de Elite Round (beste zestien).